Nyt

Kristian Thulesen Dahl sier at DF er klar til at gå i regering ved næste valg, men da må et sensitivt spørgsmål som EU avgøres i en folkeafstemning. Venstre avviser forslaget blankt.

Det er i et intervju med TV2 at Thulesen Dahl foreslår avklaring av forholdet til EU i en folkeafstemning. Ikke om selve medlemskabet, men om den aftale som Storbritannien forhandler seg frem til.

Men bare tanken på å legge EU ud til folkeafstemning får Venstre til at stejle.

– Der, hvor der måtte være store uenigheder, mener jeg, at folkeafstemningen må være den helt naturlige måde at afklare det på, siger DF-formanden.

Hvad danskerne helt konkret skal stemme om, er endnu ikke klart.

Thulesen Dahl lægger op til, at der skal holdes en folkeafstemning om en eventuel aftale, der måtte blive forhandlet på plads mellem Storbritannien og EU, efter at Storbritannien forventeligt på et tidspunkt melder sig ud af EU. (…..)

Ifølge Thulesen Dahl ønsker DF ikke, at Danmark skal melde sig ud af EU.

– Vi har ikke forestillet os, at Danmark melder sig ud af EU, siger han til TV 2.

– Men vi har forestillet os, at hvis det lykkedes briterne at få den aftale, som vi synes, de bør have, så skal danskerne spørges, om danskerne også ønsker, at Danmark placeres der.

Lars Løkke Rasmussen ønsker en ny folkeafstemning om dansk tilslutning til Europol, etter at danskene stemte for at beholde retsforbeholdet i desember.

Medierne og Venstre ønsker ikke noget som kan skabe usikkerhed om dansk medlemskab. Hvis danskene skulle vælge en britisk løsning vil det bety en meget løsere tilknytning end dagens.

 

 

http://www.politiko.dk/nyheder/df-kobler-eu-afstemning-sammen-med-regeringsdeltagelse

http://www.politiko.dk/nyheder/venstre-giver-kold-skulder-til-dfs-oenske-om-eu-afstemning

 

ANNONSE