Kopierede/fra hoften

Den tyrkiske velfærdsmigrant og samfundsdebattør Harun Demirtas har medvind i de danske medier lige nu, hvor han fører en indædt kamp mod indvandrerkritiske partier i Danmark.

Det er dog ikke kun blandt venstreorienterede journalister, at Harun Demirtas får fuld opbakning. Også de danske politikere flokkes om den tyrkiske migrant.

Harun Demirtas forsøger lige nu at få dansk pas og dansk statsborgerskab. Derfor har han opbygget et stærkt netværk i toppen af dansk politik.

Toneangivende ministre, folketingsmedlemmer og en enkelt regionsrådsformand poserer med Harun Demirtas, der ikke misser en chance for at fortælle om dengang, han ifølge eget udsagn måtte flygte fra Tyrkiet i 2009 grundet sin homoseksualitet.

Trods den hjerteskærende flygtningehistorie holder Harun Demirtas jævnligt ferie i Erdogans Tyrkiet. Det land han efter sigende måtte flygte fra som 20-årig.

Den falske flygtningehistorie vækker tydeligvis ikke bekymring hos magtfulde politikere som de daværende ministre Kristian Jensen (V), Ellen Trane Nørby (V), Merete Riisager (LA) og Anders Samuelsen (LA).

Det er ikke et tilfælde, at Harun Demirtas har adgang til hele to ministre fra Liberal Alliance. For Harun Demirtas’ partner Niels Thulesen Dahl har arbejdet som personlig rådgiver og spindoktor for daværende udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). Privatliv og politik smelter sammen.

Niels Thulesen Dahl er fætter til Dansk Folkepartis partileder Kristian Thulesen Dahl, og han har tidligere været i et fem et halvt år langt parforhold med TV 2 Nyhedernes Jesper Steinmetz.

ANNONSE

Harun Demirtas har udtalt, at danskerne skal finde et andet land at bo i, hvis de ikke accepterer islamisk påklædning blandt personalet på danske sygehuse. Det har vakt genklang hos flere muslimske folketingsmedlemmer. Tyrkiske Harun Demirtas dyrker derfor sit politiske netværk blandt især politikere med ikke-vestlig baggrund.

Det er blandt andet udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (Socialdemokratiet), der har etiopisk baggrund. Men også de to muslimske politikere Halime Oguz (SF) og Yildiz Akdogan (Socialdemokratiet) er at finde i Harun Demirtas’ magtfulde netværk. De to sidstnævnte kvindelige politikere er begge tyrkiske migranter ligesom Harun Demirtas.

Harun Demirtas har klogeligt spottet, at indvandrerpolitikere med ikke-vestling etnicitet ofte kæmper for, at flere migranter skal kunne rejse til Danmark og nyde frugterne af de danske skatteyderes arbejde.

Med det stærke netværk på Christiansborg skal danskerne ikke blive overraskede, hvis der snart dumper et rødebedefarvet dansk pas ned i postkassen hos den tyrkiske velfærdsmigrant Harun Demirtas.

(Mere om Harun Demirtas’ ferie i Tyrkiet, hvor han ifølge eget udsagn er flygtet fra, her)

ANNONSE