Nyt

Det er kommet frem at elever ved voksenuddannelsescentre ikke finder sig i at blive undervist i støtende materiale, om kvinders frigørelse, sex, eller selv grundlovsfriheder som ytringsfrihed.

Det er muslimske elever der på denne måde viser hvad de ikke bryder sig om.

Det er en åben udfordring af det samfund de er kommet til

Det er tre eksempler på undervisningsmateriale, der har fået en gruppe muslimske elever til at obstruere, klage over eller ligefrem udvandre fra undervisningen på VUC-institutioner i hovedstadsområdet.

Det fortæller en række lærere og elever fra seks forskellige voksenuddannelsescentre (VUC’er) til Radio24syv.

Dennis Elgaard Jensen, der er kursistrepræsentant på VUC Hvidovre, har cirka ti gange i løbet af sine to år på skolen oplevet, at muslimske elever har udvandret fra undervisningen.

– Det kan være digte med seksuelle undertoner, det kan være kortfilm med nøgenscener eller det kan være kritiske tekster om islam, der får dem til at udvandre, siger han til Radio24syv.

Indtil for nylig var Søren Sølvhøj Skovbo underviser på HF & VUC København Syd. Han har også oplevet, at kursister blev vrede eller stødte over hans materialevalg.

– Nogle elever blev stødte over, at jeg havde sat dem til at læse og analysere novellen “Bulbjerg” fra Naja Marie Aidts bog “Bavian”, fordi der er udtalt seksuelt indhold i den, siger han til Radio24syv.

En lærer fortæller om elever, der har sparket til møbler i klasseværelset, da de blev undervist i demokrati, ligestilling og ytringsfrihed.

Hvad gør lærerne? Tilpasser de sig eleverne? Det ville være katastrofalt for deres tilpasning til det danske samfund.

Det bekymrer lektor Tina Magaard fra Aarhus Universitet, der har forsket i Islam.

– Det er problematisk, fordi det betyder, at nogle få ekstreme studerende kan få magt til at lukke nogle perspektiver for de andre studerende, siger hun til Radio24syv.

Opførselen er en åben udfordring af det danske samfund. Hvordan håndterer myndighederne denne trods?

Kim Bluitgen skrev om de samme erfaringer for mange år siden i bogen Den indre svinehund. Det gjaldt elever i børneskole og ungdomsskole. Det later ikke til at ha sket noget. Man udtrykker bekymring, og det er det.

Slik er det også nu.

 

 

 

Muslimske elever udvandrer fra undervisningen på VUC

ANNONSE

2 svar til “Når demokratiske værdier krænker”

  1. Per T siger:

    Fornuftige danske elever burde have udvandret i folkeskolens samfundstimer siden 70’erne…… jeg gjorde når vi skulle synge “når jeg ser et rødt flag smælde” men det blev kaldt at skulke dengang

  2. arcil siger:

    Kanskje ikke for tidlig at noen krenker udemokratiske verdier?
    Mens vi fremdeles har demokratiske verdier igjen!