Nyt

En lærer ved Batley Grammar School viste nogle karikaturtegninger for klassen i undervisningen. Dette fik imamer og islamtilhængere til at reagere med et voldsomt raseri. Nu lever læreren på hemmelig adresse.

En lærer, der udløste raseri ved at vise tegninger af profeten Mohammed til eleverne under en lektion om blasfemi, bor i et ‘sikkert hus’ med sin kone og børn på grund af frygt for, at de vil blive angrebet.

Mere end seks uger efter at være flygtet fra sit hjem efter vrede demonstrationer uden for Batley Grammar School i West Yorkshire, lever læreren og hans familie stadig under politibeskyttelse. Truslen mod deres sikkerhed vurderes så alvorlig, at selv deres familie ikke er blevet fortalt, hvor de bor.

ANNONSE

Ifølge en tidligere nabo kan lærerens barn ikke længere gå på skolen.

Myndighederne i Storbritannien, skoleledelsen og lærernes fagforening bøjer sig for den islamistiske hob. Truslen om vold er reel, som vi så da læreren Samuel Paty blive halshugget i Frankrig, på åben gade.

To andre lærere skal også være under efterforskning. Ifølge Daily Mail viser enkelte imamer og muslimske forældre tegn på anger. Men andre sætter hårdt mod hårdt.

Lokale muslimske ledere og mange af dem, der har børn på skolen, herunder nogle af dem, der oprindeligt sluttede sig til protesterne uden for skolens porte, mener nu, at sagerne er kommet ud af kontrol, og at læreren skal genindsættes.

Men imam Adil Shahzad, der rejste til Batley fra Bradford for at deltage i protesterne, vil have læreren afskediget. ‘Der skal dannes præcedens. Det var lidt i den rigtige retning at suspendere læreren, men vi accepterer ikke andet end en fyring. ‘

Ifølge en elev på skolen skal læreren have vist en række forskellige karikaturer, også af tidligere præsident Donald Trump, pave Frans og Storbritanniens statsminister Boris Johnson.

Daily Telegraph fortæller at en lærerstuderende har fået en reprimande for at vise støtte til Batley-læreren.

En lærerstuderende blev indkaldt til et møde om ”afstemmelse af forventningerne” efter at have sagt, at han ”ikke ville tøve” med at bruge tegninger af profeten Mohammed i klassen.

Den studerende, der skal afslutte sin lærereksamen til sommer, har beskyldt personalet ved Manchester Metropolitan University (MMU) for at reagere på en “latterlig” måde.

En talsperson for MMU hævder, de altid har støttet ytringsfriheden, men…

”Der er dog en forskel mellem forventningerne til studerende inden for et akademisk miljø på en universitetscampus og forventningerne, når vores studerende rykker ind i et professionelt praksismiljø, såsom en folkeskole.”

I dette tilfælde blev det anset for bedst at have en indledende snak med den studerende om den potentielle skadelige virkning i et grundskolemiljø af forslaget om, at han gerne ville dele billeder, der ville være intimiderende for folk med en bestemt tro.

Vi mener, at snakken med den studerende var positiv og konstruktiv, og vi afventer yderligere feedback fra ham, inden vi beslutter, om der er behov for yderligere tiltag.

Ytringsfriheden eksisterer, men altså ikke for lærere som «krænker» islam. Blasfemi er tilladt når den rammer jøder eller paven, men Muhammed er fredet.

Daily Mail
Daily Telegraph

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE