Nyt

Ankara opplevede søndag det tredje selvmordsangreb på nogle måneder. Tyrkiet er inde i en nedadgående spiral og landet destabiliseres.

EU har netop indgået en samarbejdsaftale med Tyrkiet om at tage imod èn migrant for hver der sendes tilbage fra Europa. Har de tænkt over at også Tyrkiet meget vel kan producere bølger af flygtninge i løbet av kort tid, og at de vil tage sig til Europa, hvis tyrkerne har visumfrihed.

Krigen har fået Levanten til at rykke nærmere Europa. Erdogan har udnyttet det og EU lar ham. En dag vil det gå op for europeerne hva der skete.

I dag var det en eksplosion nær hovedbusstastionen. 27 er foreløbig meldt dræbt og 75 såret. Vil vi få vide det nøjaktige andtal? Myndighederne indfører nyhedsspærre straks der sker noget. De vil ha kontrol. Også kontrol til at spinne storyen som de ønsker. Dvs. at kurderne bebrejdes. Men hvorfor skulle PKK nedkalde mere vrede over deres hoveder? En stor by som Cizre i sydøst ser ud som Syrien eller Gaza. Det giver ingen mening.

I stedet for at tilbyde at slække på presset har Erdogan gjort det modsatte: Han strammer til. Ikke bare overfor kurderne, men også den demokratiske opposition. Beslaglæggelsen af avisen Zaman Daily og Zaman Today ræt før mødet med EU var den type chutzpah som Erdogan ser ud til at elske: Han opnår at ydmyge sine modstandere, også EU.

ANNONSE

 

http://www.cbsnews.com/news/turkish-capital-ankara-rocked-by-another-large-blast/

ANNONSE

2 svar til “Selvmordsangreb i Ankara – Tyrkiet destabiliseres”

  1. Niels P. siger:

    Er den aftale mellem EU og Tyrkiet allerede indgået? Jeg troede, der skulle være et møde i EU-ministerrådet først. Enhver debat i offentligheden og i EU-landenes parlamenter er aflyst? Folkestyret (også kaldet demokrati) er nok afskaffet.