Nyt

Det femte angreb på Istanbul eller Ankara i år.

 

En selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i en handelsgade i Istanbul lørdag. Fire blev dræbt momentant. I tillæg er mindst 20 mennesker såret og for tre af dem er tilstanden kritisk.

Derudover er mindst 20 mennesker såret. Bomben var fyldt med metalstykker og spiger for at volde maksimal skade.

Det er bare seks dager siden forrige selvmordsangreb. 13. marts blev 37 dræbt og 125 skadet af to selvmordsbombere som sat i en bil sentrum af Ankara.

12. januar blev 13 turister (12 tyskere) dræbt af en selvmordsbomber nær Hagia Sophia og Den blå moské.

17. februar blev 30 mennesker (28 tyrkiske soldater) dræbt af en selvmordsbomber i Ankara.

3. marts skød to kvinder mod en politistation i Istanbul. Begge blev dræbt.

I de tyrkiske provinser har det været mindst syv dødelige angreb så langt i år.

EU-aftaler om migrationsbrems mod visumfrihed – med et stadig mere ustabilt og autoritært land som Tyrkiet – er noget kun EU-topledelsen snart kan tro på.

Tysklands ambassade, konsulater og skoler i Tyrkiet blev midlertidig lukket for to dager siden, efter terrortrusler.

Charterflyene til Tyrkiet kan få mange ledige sæder i år. Men Turkish Airlines vil fortsat være pengemaskine på deres mange ruter fra Afrika og Mellemøsten til Europa, kun èn mellemlanding væk i Istanbul eller Ankara. Ombordstigning med gyldig pas og visum er det ikke så nøje med, og endrer sig knapt efter en EU-aftale, men efterspørgselen efter forfalskede tyrkiske pas kan bli mindst like stor som for forfalskede (eller endog ægte) syriske pas i øjeblikket.

Daily Mail

 

Oppdatering 20/3: Selvmordsbomberen var et tyrkisk IS-medlem. Tre af de fire dræbte og seks af de 36 sårede var israelere, som også er blandt de hårdest rammede. En af Erdogans partimedlemmer/MP tweetet i efterkant at hun håbet alle de sårede israelere ville dø. 

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid