Nyt

Sikkerhedspolitiet PET har en kommentar til Kundby-sagen som DR har hængt sig op i og givet en bredere tolkning af end det måske er dækning for.

Efter de to anholdelser har PET vurderet, at der ikke er anledning til at ændre vurderingen af terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig. PET kan af sikkerhedsmæssige hensyn ikke oplyse, hvilke sikkerhedstiltag sagen har givet anledning til. PET kan dog oplyse, at PET  ikke i anledning af sagen har anbefalinger til ændret adfærd ved og i de nævnte skoler.

DR tillægger PET en præcisering om at det heller ikke er øget terrortrussel mod “bestemte mål”, hvilket det åbenbart er.

Der er ingen grund til at antage, at den såkaldte Kundby-sag er udtryk for en øget terrortrussel mod bestemte mål eller Danmark.

Men det er DR-journalist Nicolas Stig Nielsens ord. Presseudtalelsen får dermed en anden betydning.

Sagen er jo et bevis på det modsatte. Når en 15 år gammel dansk pige kan omvændes til islam og blive villig til at blive terrorist og dræbe jødiske børn, og det i en periode på bare nogle måneder, er da ikke terrorfaren dramatisk økende?

Journalist Jeppe Juhl kommenterer på sin Facebook-side:

Hvor stærk er ikke de kræfter der ikke bare konverterer en 15 årig dansk pige til midderlalderligt nonsens for derefter at radikalisere hende til at blive bombebygger og introducere et had så stort, at planlægningen af et angreb på jødiske børn kommer med samme lethed som andre teenagepiger planlægger den næste gymnasiefest.
Det iboende had mod jøder som fredens religion er gennemsyret af, har nu i dagens Danmark opnået en styrke så det på blot fire måneder kan total-konvertere et barn til en hjernevasket dødsmaskine i Allahs navn.

Danmarks Radio er interesseret i at tone ned terrortrusselen mod jøder. PET tør på sin side ikke riktig ta fat i hvor ideerne kommer fra og hvem der spreder dem. Historien om Grimhøj-moskeen burde sitte friskt i mindet.

Det er først og fremst medierne som skal sætte prikken over i’et, vove at se sammenhængerne. Så længe de gør det modsatte vil heller ikke politikerne handle.

 

Terrortrusselen er et politisk problem og det kan ikke være PETs bord.

 

PET: Kundby-sag øger ikke terrortrussel mod Danmark

ANNONSE

4 svar til “Uheldig fra PET”

 1. Per T siger:

  Terrortruslen er uændret….. HØJ!

 2. Niels P. siger:

  Er det korrekt norsk, når der skrives: “Det er først og fremst medierne som skal “dot the i’s”, våge at se
  sammenhængerne”?
  I Danmark siger vi “sætte prikken over i’et” og “vove”.

  • Christian Borchsenius siger:

   Tak, ændring udført. Kom gerne med flere rettelser når de opstår.

 3. Jan siger:

  PET har jo ret – intet er ændret, men situationens alvor er først nu ved at gå op for journalist segmentet.