Nyt

NATOS øverstkommanderende i Europa, general Philip Breedlove, sa i en Kongress-høring tirsdag at jihadi-sympatier sprer seg som cancer blant migrantene som kommer til Europa.

In testimony to the Senate armed services committee, US general Philip Breedlove said that the Islamic State terror group is “spreading like a cancer” among refugees. The group’s members are “taking advantage of paths of least resistance, threatening European nations and our own”, he added.

Menneskerettsgrupper protesterte og sa det er svært få blant migrantene som utgjør noen trussel. Breedlove overdriver m.a.o. Men organisasjoner som Amnesty ser bort fra at det ikke er antallet, men at myndighetene ikke vet hvem de er, som er trusselen. Det viste seg i Paris fredag 13. november.

Breedlove hadde kritiske ord om president Vladimir Putin og Bashar al-Assad. Bombingen av sivile skjer med overlegg for å drive dem på flukt. Putin ønsker å bruke flyktningene for å svekke og destabilisere Europa, mener NATOs øverstkommanderende. Storskog er m.a.o del av et mye større spill.  Det gir svimlende perspektiver. Norske Russlands-eksperter har i det store og hele avvist muligheten for at strømmen over Storskog kunne være et bevisst spill for å svekke Norge. Nå må de kanskje revurdere.

Breedlove said these indiscriminate attacks mean to terrorize Syrians and “get them on the road” toward neighboring countries and Europe.

The Kremlin and Assad intend, according to Breedlove, to use migration as a weapon to weaken European unity and infrastructure. The general said that European nationalist groups that oppose immigration also weaken the continent, and could themselves threaten violence.

NGO’ene snakker forbi Breedlove og sammenliger epler og pærer:

Though Breedlove’s remarks on Tuesday echoed fears voiced by many in the wake of Paris terror attacks last November, human rights activists have stressed that nearly all of those attackers were French or Belgian. Only an extraordinarily small minority of refugees even sympathize with terror groups, activists said.

“We are talking about needles in haystacks,” said Bill Frelick, the director of the refugee rights program for Human Rights Watch. “It’s not to say that there aren’t dangerous needles in those haystacks, but overwhelmingly we’re talking about people who are seeking protection and bear no ill will, and I would say in fact bear gratitude to anyone who’s willing to help them.”

Frelick said that Breedlove’s remarks reflected the refugee crisis “through a military prism”.

Poenget er at jihadistene skjuler seg blant flyktningene og det er umulig å skille dem ut i den store strømmen som Europa har opplevd. Det finnes ikke noe organisert system som registrerer alle og det finnes ingen måte å kontrollere dokumentene på, for de som måtte ha slike.  Myndighetene leter i blinde.

ANNONSE

“It’s important that none of us dismiss security concerns,” he said, “but pushing people back into the fire can create a domino effect, like closed borders in Hungary, Greece, Turkey, that’s potentially every bit as destabilizing as the kinds of fears Gen Breedlove is talking about.”

Amnesty International has similarly called for governments not to exacerbate the crisis by blocking refugees. “Giving in to fear in the wake of the atrocious attacks on Paris will not protect anyone,” Amnesty director John Dalhuisen said in the aftermath of the attacks.

A failure to give shelter “would be a cowardly abdication of responsibility and a tragic victory for terror over humanity”, he added.

Counter-terror experts have agreed that although wars in the Middle East and north Africa have increased the flow of weapons into Europe, most terror suspects and perpetrators have been “homegrown” radicals and sympathizers.

There is “a huge reservoir of sympathizers who all have western or European passports and who were born or raised there,” Reinoud Leenders, a professor at the department of war studies at King’s College London, told the Los Angeles Times last year.

Når NGO’ene sammenligner trusselen ved å blokkere migrantstrømmen med det å slippe den frem, foretar de valg som ser fra et sikkerhetssynspunkt er umulige: I virkeligheten velger den en trussel fremfor en annen, men de ignorerer at det er det de gjør. De snakker for sin syke mor.

Etter Paris-terroren, der to av selvmordsbomberne hadde kommet via den greske øya Leros, burde det ikke være mulig å dra det resonnementet som Amnesty og Human Rights Watch gjør.

http://www.theguardian.com/world/2016/mar/01/refugees-isis-nato-commander-terrorists

ANNONSE

Ét svar til “NATOs SACEUR; IS spreder sig som cancer blandt migrantene til Europa”

  1. Per T siger:

    Jeg håber mere og mere de væbnede styrkers ledelse indser det er tid at handle….. Hellere et hvidt militær regime end et rødt “demokratisk” valgt styre der lader muslimske indvandrere overtage vores land

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria