Nyt

Makedonien strammer til grænsen og slipper bare ind et begrænset antal asylsøkere per dag. Langt færre end de som vil ind. Derfor hoper det seg op med migranter på den græske side av grænsen ved Idomeni og hele det greske apparat for at håndtere migranter er ved at bryde sammen.

Hvad som da skal ske ved ingen. Brussel tar intet ansvar. Det er every man for himself, og værst for grekerne.

Gresk kystvagt reddet i helgen 1.600 mennesker. Det kommer nu 4.000 om dagen til de greske øer nær Tyrkiet. Tyrkiet har ikke gjort noget for at stoppe strømmen vestover. Tirsdag ventes det at 100.000 vil ha kommet til Hellas så langt i år.

Man sier to millioner til Europa i år.

Something’s gotta give, et eller andet sted må noget briste. Hellas mangler helt forudsætninger for at håndtere en slik strøm. De andre EU-landene vil ikke modta flere, men de har ikke bare strammet ind kontrollen. De vil heller ikke hjælpe Hellas med at returnere migranter. Hvortil? Vil Tyrkiet ta imod dem? Det ved ingen og EU-landene frygter sikkert svaret.

ANNONSE

Migranterne gir seg ikke. Det har gått busser fra havnen i Pireus til leiren i Polykastro. Men den er nå indstilt, for Polykastro er overfylt. Dermed blir migranterne sittende fast i Pireus. Det går ikke.

Mange gir seg i vej til fots. De går E75 fra Polykastro og mot den makedonske grensen. Maked0nien har officielt annonceret at de ikke slipper gennom afghanere overhovedet. 500 afghanere skal ha samlet sig på grænsen og blokkeret overgangen. Desperate mennesker kommer til at gøre desperate ting.

Men jo mere desperate de blir, jo fastere kommer landerne til at fastholde at de ikke kan gi efter. Den som gir efter èn gang vil bli løpt over ende.

migrants5

4000 ankom Pierus idag.

http://www.bild.de/politik/ausland/fluechtlingskrise/fluechtlinge-stuermen-autobahn-44653852.bild.html

 

Billedet øverst er fra situationen ved den makedonske grænse på efteråret i fjor.

ANNONSE

Ét svar til “Kaos i Hellas – allerede”

  1. Per T siger:

    Jeg kom til at tænke på, har vi ikke sådan nogle grønne køretøjer med store hjul eller bælter? og med et sjovt tårn ovenpå?

    Der plejer også at være en masse mænd i grønt tøj sammen med køretøjerne. Nogle af dem med legetøjsgeværer. Lidt ligesom de store fine grå både vi har i havnene som flager når de kongelige kommer på besøg…..og de der grå spidse flyvemaskiner til een mand der larmer ad h. til?

    Kunne disse prægtige mænd og deres køretøjer og smarte både ikke bruges til at forsvare landet i stedet for at sikre at piger kan gå i skole i Afganistan?

    Bare en tanke???