Nyt

For et par uger siden kunne TV Øst fortælle, at selvom 86 opvarmede telte har stået klar til asylansøgere i Vordingborg siden november sidste år, så må de ikke benyttes af danske hjemløse. “Det ville være fint med et lille telt”, fortalte vagabonden Leif Davidsen.

Hjemløse kontra flygtninge kom til debat i weekenden, da Richard Ragnvald på Facebook kommenterede lørdagens ‘Danmarks Indsamling’ for alverdens fattige. Er det ikke på tide at ‘solister/artister og skuespillere’ går sammen og laver “et kæmpe indsamlings show til fordel for de hjemløse i Danmark”. “Vi glemmer vores egne”, lød det blandt andet, og så var fanden løs.

Go’ Aften Danmark, der normalt er blottet for kritisk journalistik, fandt pludselig knivene frem. “Får du det ikke også dårligt når du ser på de fattige i tredjeverdenslande?”, lød det retorisk, og debatten kom således til at omhandlede graden af Richard Ragnvalds ondskab. Her lidt fra dialogen i mandagens indslag.

ANNONSE

Michele Bellaiche, Go’ Aften Danmark: Men må jeg lige sige en ting. For der er jo cirka 6000 hjemløse i Danmark. De er jo flere millioner mennesker der lider i de fattigste land. Du siger du får det dårligt, når du ser på de hjemløse der lider. Får du det ikke også dårligt når du ser på de fattige i tredjeverdenslande? … Vi har faktisk været ude og tale med en hjemløs.

Helle Green, hjemløs: Vi skal hjælpe folk i nød, som ikke har vand og som ikke har brød og ild, brænde eller hvad det hedder. og vand, brænde og sådan noget. Jeg kan ikke forstå han ikke kan skelne mellem de to ting. Man har meget bedre chancer her…

Michele Bellaiche: Hvordan har du det når du bliver kaldt nazist… Hvorfor tager du ikke selv initiativ. Du kunne da også selv tage initiativ til at lave et show for hjemløse. … Jeg er nødt til at sige en sidste ting. Det er jo frivilligt om folk indbetaler, og der er jo røget 97 millioner ind. Det er jo ikke fordi folk har fået det tvunget ned over hovedet. …

Ekstra Bladet satte praktikant Kicki S. Bengtsen på et lignende hitjob – Richard Ragnvald i slingrekurs: Gider ikke selv hjælpe de hjemløse

“På trods af harmen over den manglende støtte til de danske hjemløse, er der dog ikke noget konkret indsamlingsshow for hjemløse på trapperne fra dansktop-sangeren.

– Du skriver i dit opslag, at du synes, at alle danske artister/solister og skuespillere skal tage initiativ til at lave et kæmpe indsamlingsshow til fordel for de hjemløse. Nu er du selv en af de her kendte artister, så er det noget, du selv har tænkt dig at tage initiativ til?

– Jeg er sikker på, jeg sagtens kunne skaffe alle de solister, der skal til for at lave sådan et show, men det skal jo bare frem i medierne, så det vil sige, at det skal være sådan noget som TV2 og Danmarks Radio. Det skal jo være landsdækkende. …

– Men synes du ikke, det er lidt for nemt at gå ind på Facebook og skrive, at andre skal gøre noget, når du ikke selv tager initiativ til noget konkret?

– Det er jo en opfordring. Jeg synes jo bare, at man glemmer at tilgodese de mindre bemidlede herhjemme. I ti år i træk, har man lavet Danmarks Indsamlingen, som går til børn og fattige i den tredje verden, hvor man så samler – i det her tilfælde 98 millioner ind – tænk, hvad 98 millioner ville gøre af forskel for de ældre og de hjemløse herhjemme i Danmark.

– Det er også lidt dér, jeg vil hen med mine spørgsmål – at selv den mindste hjælp, kan gøre en forskel, så hvis det her er dit syn på det, så…

Ingen indflydelse. Så kort kan betydningen for, hvorvidt DR’s store indsamlingsshow enten fjerner eller forstærker danskernes lyst til at støtte de hjemløse herhjemme, beskrives. Det fortæller flere af de store organisationer for hjemløse i Danmark..”

Ekstra Bladets artikel om Richard Ragnvald, der ikke gad hjælpe hjemløse, kom dagen efter at samme på sin Facebook-profil havde lagt billeder online fra et arrangement for hjemløse på Rådhuspladsen i København, den 11. december sidste år. Han optrådte uden honorar.

De store medier styrer debatten, og når en ven af Pia Kjærsgaard vil have mere fokus på danskere, så skal han kanøfles. Selv de hjemløse er imod fokus på hjemløses vilkår, kunne man forstå, og sådan kan virkeligheden drejes med journalistiske kneb.

Metroxpress og Se & hør spurgte sine læsere, om deres holdning til problematikken. Fire ud af fem danskere støttede Ragnvalds udgangspunkt, men journalisterne er uenige…

ANNONSE