LEDER

Jeg vet at svært mange moderne mennesker hater at høre det, men face the fact: Gud er tilbage i politiken. De liberale medier vil gjerne skyve ansvaret over på politikere som Ted Cruz. Han er en mørkemann. Han passer ikke inn i et moderne, liberalt demokrati hvor man ikke snakker om Gud.

Men argumentet er tynt. For man kan godt tale om en anden gud. Da rykker de samme medier ut og forsvarer næsten hva det skal være. Selv terror forsøger de at bagatellisere.

Valget i USA er derfor en gamechanger, på samme måte som Paris-terroren 13. november var det.

Pendelen svinger

Pendelen svinger: Efter åtte år med Obama, den mest liberale president noesinde, svinger pendelen mot de konservative. Men den svinger længer ut end før. Den stanser ikke ved en konservativ establishment-kandidat som John McCain, som under Senats-utspørringen av den nominerte ambassadøren til Oslo, stilte spørsmål om ytre høyre i Norge. Kandidaten sa noe svevende som viste at han ikke hadde pejling og McCain ga et drebende svar: – Men de sitter allerede i regjering.

ANNONSE

For en establishment-republikaner er Fremskrittspartiet ytre høyre. Toxic. Noe man ikke skal ta i med ildtang.

Mediene er kingmakers

Derfor er det ikke så stor forskel på demokrater og republikanere. Forskelen går ved establishment/anti-establishment. Medierne er en viktig del av establishment. De er forvalterne av hvem der slipper ind. De er kingmakers. Når Ted Cruz som noe av det første sier at velgerne har sendt et signal: – Det er ikke medierne som skal bestemme hvem som blir president, er det at smide hansken. Cruz’ religiøse budskap blir ikke referert i mediene. Det sømmer seg ikke, de liger det ikke, de vil gjerne boikotte ham pga det.

Men det er andre medier som refererer Cruz. Velgerne får det med seg. Hva tenker de om at de største avisene og de største tv-selskapene nekter å vise en kandidat som takker Gud, selv når han har vunnet, og det i Land of the Free?

Hudfarge er et politisk valg

Carson er også en outsider, han er baptist. Også han blir regelrett mobbet av medierne fordi han våger at være kristen og stå på høyresiden. Da han var gjest hos CNNs Erin Burnett sa hun: – Vi har snakket med en gammel elev av deg som beundret deg over alt, men som nå ikke forstår hvordan du kan være på parti med rasister.

burnett.carson.candy.ben

Foto: Candy Carson var tryggheten selv. Hun kommuniserte varme og menneskelighet ved siden av mannen. Programlederen Erin Burnett satt der og vippet med skoen og forsøkte å få ram på ektemannen. Det ble selvskudd.

Det sier en hvit, liberal, “frigjort” kvinnelig reporter til en sort nevrokirurg. Carson er sort, men har tatt feil politiske valg, det var det Burnett sa. Du har sviktet, både idealene og din egen gruppe. Det er slik den nye multikulturalismen fungerer. Du skal kende din plass.

Hva svarte Carson? Han sa: – Jeg har funnet mer toleranse på høyresiden enn jeg gjør blant hvite liberale.

Han kunne tilføyd: Som deg.

Toleranse og intoleranse

De konservative verdiene opplever en renessanse av mange grunner. En av dem er islam og alt det fører med seg. En annen er den seksuelle ligestilling mellom minoriteter og majoritet. På et eller annet tidspunkt kommer det en reaksjon. Den ser ut til å komme når medierne viser at de ikke har tenkt å la pendelen svinge mot høyre. De tar kampen opp. Men da er de ikke frie medier lenger. Da blir de propagandaorgan.

Men hvordan kan man si at Gud er tilbage?

Obama illustrerer hvorfor. Denne uken skal han besøke The islamic Society i en moske i Baltimore. Det hvite hus bruker som begrunnelse at det er første moskebsøk på syv år, innen USA. Men sier også at det er for å balansere to andre besøk med religiøst tilsnitt: Holocaust-dagen og National Prayer Breakfast.

Pressetalsmann Josh Earnest:

“I mean, I think it’s also worth noting the context in which his visit occurs. Obviously, the president last week, had the opportunity to visit the Israeli Embassy to speak at the Righteous Among the Nations ceremony. And of course, later this week, the president will speak at the National Prayer Breakfast.” ……

The National Prayer Breakfast has Christian hosts yet welcomes guests each year from a range of faiths. The president traditionally delivers remarks.

Earnest sa Obama ville understrege religiøs toleranse:

“It will be an opportunity for the president to celebrate the contributions that Muslim-Americans have made to our nation,” Earnest said. “But to also reaffirm the importance that religious freedom has to our way of life. And you know, there obviously has been some discussion about this in the context of the political debate in the country. And you know, this is — the president’s visit I think, is an important moment to acknowledge those two things.”

obama.national.mosque.kuala.lumpur.27.04.2014

                                                Foto: Obama på besøk i den nasjonale moskeen i Kuala Lumpur, Malaysia, april 2014.

Men det Obama ikke vil se og ikke adressere er forskelen på at mindes Holocaust, den nasjonale bønnedagen og at besøge en moske. Hvis Obama hadde vist større tilbakeholdenhet med å ligestille kristendom/jødedom og islam, ville besøget ikke vakt slik oppmerksomhet. Men Obama har vært ledende i at si at islam ikke har noe med terror å gjøre, og fremtiden ikke må tilhøre de som sverter islam. Han ligger langt etter hovedfeltet av borgerne som nå for alvor er kommet i bevegelse. San Bernardino var en vekker for USA.

Mange amerikanere, særlig de kristne, ser godt at det er forskel på Gud/Jahve og Allah.

Historien bryter sammen

Obamas problem er den liberale elitens problem i hele Vesten. Den har promotert islam i flere år nu. Samtidig har polarisering, segregering og terror vokst. På et eller andet tidspunkt brister tråden. Det blir ikke mulig å late som om dette har noget for sig.

Det øyeblikket ser ut til å ha kommet i USA med årets valgkamp. Den som ikke adresserer problemene vil få en nedside. Donald Trump gikk ikke nedenom da han sa at USA bør innføre et midlertidig innreiseforbud for muslimer “inntil vi får situasjonen under kontroll”. Mediene forsøker at fremstille ham som en levning fra fortiden, en som bør sendes tilbage dit han hører hjemme.

Ted Cruz har en anden indfaldsvinkel. Han taler om Gud. Begge dele er uvelkomment i det liberale USA. De vil ikke høre om terror, de vil ikke høre om islamisme og de negative sidene ved islam, og de vil heller ikke høre om den kristne Gud og de nekter å innse at den guden Obama avlegger et besøk i Baltimore brukes til å oppfordre til et nytt folkemord på jøder.

I politiken må man i det minste erkende hovedlinjene. Man kan godt nyansere og vise at man ser problemenes kompleksitet.

Folk ser forskeler. Det er mediene som ikke gjør det.

Den liberale eliten har pådratt vestlige samfunn enorme modsætninger, og den nekter at innrømme det. Den nekter at erkende at de overhodet eksisterer.

Er det da noe rart at det kommer inn politikere fra høyre som tør?

Derfor er Gud/Jahve tilbake.

 

 

https://pjmedia.com/news-and-politics/2016/02/01/white-house-obamas-mosque-visit-fits-in-constellation-of-religious-freedom-events/

ANNONSE

Ét svar til “Gud er tilbage”

  1. Ung Konservativ siger:

    Meget interessant. Gad vide om der vil blive mere plads til kristendom i dansk politik?