Nyt

Donald Trump tildelte Stop Trump-kampanjen et sviende nederlag tirsdag da han vandt Mitt Romneys hjemstat Michigan. Romney levnede ikke Trump nogen ære i en tale sidste uge som fik stor omtale i medierne. Han sa Trump var en charlatan, en man ikke kunne stole på.

Vælgernes dom, i hans egen hjemstat, siger noget andet. Det er et budskab som ikke er til at ta fejl af.

By winning Michigan, Mr. Trump prevailed in the home state of Mitt Romney, days after the 2012 nominee publicly rebuked him.

Trump vandt også over udfordreren Ted Cruz ved at tage Missisippi, et kerneområde for Cruz med mange evangelicals, konservative kristne.

The New York businessman also proved again Tuesday that he could beat Mr. Cruz in a Southern state where the Texas senator had invested time and money. More striking is that Mr. Trump outpaced Mr. Cruz among white evangelical Christians in Mississippi, a critical demographic for the latter. But Mr. Cruz beat the front-runner among those evangelicals who wanted a nominee who shared their beliefs.

Trump sejrer både i det liberale nord og det konservative syd. Det er nøglen til hans succes og “pundits”, meningsaristokratiet, kan ikke få det ind i hovedet.

Amerikanerne er gode på statistik og udspørger vælgerne i detalje. Svarene liker nok ikke hverken “pundits” eller det republikanske establishment:

Tuesday offered further evidence that Mr. Trump’s message is resonating with GOP voters. Some 62% of GOP primary voters in Michigan supported his temporary ban on Muslims from entering the country, according to exit polls. In Mississippi, 75% of GOP primary voters backed the ban. What’s more, 59% of Republican primary voters in Michigan said they feel “betrayed” by Republican politicians.

Meningseliten vil ikke ta ind over sig at det er de som ikke holder trit med vælgerne. De forsøger få vælgerne til at skamme sig. I helgen var det Trumps møde i Orlando, Florida, der han bad folk sverge loyalitet til ham ved at løfte hånden, som blev fremstillet som bevis på at han er en ny Hitler. Twittermeldingerne gik “viral” som det heder. Men enten spinner de indenfor samme gruppe, eller de bommer totalt. Hitlingen har ikke givet resultat. Kanske fordi vælgerne forstår at det er de som er rette adresse. Det er de som indirekte beskyldes for at være nazister.

I stedet står de ved at de ønsker indrejseforbud for muslimer. Ikke permanent. Men indtil “situationen er afklaret”, som Trump sa. De ønsker at kende omfanget af trusselen og om myndighederne kan håndtere den. Et nyt angreb à la San Bernardino kan give Trump sejren 8. november, hvis han eller Cruz skulle blive kandidat.

ANNONSE

Establishment bævrer ved tanken. I stedet forsøger den seg på at det er en symmetri mellem Trumps tilhengere og IS. At Trump fremmer rekrutteringen til IS. Velgerne lugter lunten også i dette argument. Det er et forsø på at kompromittere dem og dermed den demokratiske proces. De finder seg ikke i det.

Tillidskløften har vært der lenge. Trump har givet den ansigt.

http://www.wsj.com/articles/john-kasich-marco-rubio-eye-home-state-primary-victories-next-week-1457480367

 

 

Billedet: Det var på et møde i Orlando lørdag 5. mars at Trump bad tilhørerne løfte hånden og love at de skulle stemme på ham. Hånden i været betyder sieg heil for de politisk korrekte. De har bare ventet på en slik anledning. Medierne og twitterkratiet gikk amok. Nu havde de ham!
ANNONSE

Ét svar til “Trump vinder i Romneys hjemstat”

  1. Henrik Petersen siger:

    Trump for president, go,go,go.