Nyt

Tove Bjørgaas og Anders Tvegård er begge to i Iowa og fryser foran lokalet, hvor køer af tålmodige Trump-vælgere står i timevis i 29 graders kulde for at høre deres kandidat. Tove og Anders forstår ikke noget. Åse Vartdal i studiet interviewer historiker Hans Olav Lahlum. Han forstår heller ikke noget. Det ser ud til at være et kriterium for at kunne tale om Trump på NRK, at man ikke forstår fænomenet. Den politiske medie-klasse er ved at blive autistisk.

På tysk har man udtrykket hörensagen,eller hvad der går for at være acceptabelt blandt godtfolk. Når noget gentages nok gange, opfattes det som sandhed. Sådan har dækningen af ​​USA været i nordiske medier de seneste ni år. Det forårsager permanent skade. De kan ikke adskille fantasi fra virkelighed.

Norges Justitsminister Emilie Enger Mehl fremsatte et lovforslag, som vil give PST mulighed for at forhindre fremmede magters indflydelse på den offentlige mening. Rusland nævnes specifikt.

Mehl refererer til valget i 2016, og det, hun sælger, er aflytnings-skandalen, snak, som Demokraterne, CIA og FBI og Justitsministeriet har sat i gang. Populært kaldet Russiagate. Mehl taler, som om hun ikke ved, at Russiagate flere gange er blevet torpederet, og erklæret for fup igangsat af Hillary Clinton.

ANNONSE

Mehl nævner russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg i 2016, hvor falske Facebook-konti efterlignede amerikanske aktivister, og iscenesatte politiske demonstrationer, der underminerede tilliden til landets politiske system.

– Typen af ​​skjult aktivitet fra russisk side, for at forstærke eksisterende konfliktlinjer, kan være meget skadelig for samfundet. Lovforslaget vil gøre det strafbart at medvirke til sådanne aktiviteter.

Den måde, Mehl omtaler den russiske indflydelse på, indikerer, at hun ikke ved, at det er en sammensværgelse opstået indefra statslige organer.

Men det er typisk for nordiske medier og nordiske politikere. De har ikke indset, at det generelle syn på den 6. januar har ændret sig. Andelen, der mener, at valget i 2020 blev stjålet, er steget, og det hænger bl.a. sammen med nye beviser for, at 6. januar var et internt job.

Den politiske klasse vil gerne svæve i uvidenhed. Det gør den offentlige mening fuldstændig desorienteret. De har kun Dokument at navigere efter.

Frem for alt får de ingen pinde at hænge deres forståelse af Trump på. Hvorfor er han så populær? Hvad gør opbakningen endnu større i år end for fire år siden? Det har nordiske journalister intet svar på.

Du tænder for Nyhederne og Morgensendingen for at høre, hvor højt op på banen de går. Måske er der nogle små justeringer? Men nej. Det er det samme bøvl som under Trumps periode.

USA er ved at blive forvandlet til en politistat lige foran vores øjne, og den nordiske offentlighed ved ingenting.

Det er netop fordi Mehl linker til begrundelsen for de nye sikkerhedslove i USA, at myterne Mehl henviser til er skræmmende.

Norden er integreret i den amerikanske sikkerhedsstat. Amerikanerne får adgang til baser i Skandinavien og gør stort set, som de vil.

Vi skal vænne os til tanken om krig med Rusland.

Alt dette hænger sammen.

Trump er i god form, og hans alder viser sig ikke. Han kan holde det kørende i halvanden time, uden problemer, og chatte med publikum undervejs. Han får øje på Nigel Farage i salen og roser ham. Faktum er, at Trumps indflydelse er verdensomspændende. Lige så meget som eliten hader ham, har han indflydelse. Ellers ville de ikke gide tale om ham. Det er fordi de frygter ham, at de taler om ham konstant.

Almindelige amerikanere har for længst opdaget, at det er, fordi Trump er deres talsmand. Hvor lang tid vil der gå, før skandinavere opdager det samme?

Trump fører solidt i meningsmålingerne forud for aftenens partimøde:

Frem mod aften har tidligere præsident Donald Trump et tårnhøjt forspring på sine modstandere i Iowa-afstemningen. Ifølge RealClearPollings gennemsnit var Trump pr. mandag gennemsnit 52,5 procent opbakning i Iowa-målinger.

Han sidder 33,7 point foran sin nærmeste konkurrent, tidligere Gov. Nikki Haley (R-SC), der måler 18,8 procent i gennemsnit. Tidligere Govt. Ron DeSantis (R-FL) sidder på 15,7 procent, efterfulgt af iværksætteren Vivek Ramaswamy på 6,8 procent og tidligere Gov. Asa Hutchinson på 0,8 procent.

NRK klynger sig til Haley og håber og tror.

 

 

 

 

ANNONSE