Nyt

Det foregikk tre demonstrasjoner i Køln lørdag. Den første var kvinner som med plakater og horn ville demonstrere for deres rett til å bevege seg fritt i offentligheten.

Flere hundre kvinner deltok i en fredelig farverik manifestasjon.

Kvinnene fikk demonstrere i fred. Noe senere skulle Pegida ha demonstrasjon. Det utløser motdemonstrasjoner fra AFA, autonome, venstresiden og fagbevegelsen. Venstresiden er fast bestemt på å nekte Pegida demonstrasjonsrett og er villig til å bruke vold for å stanse dem. I realiteten har ikke Pegida demonstrasjonsfrihet i vest, kun i Dresden.

Denne gang var det flere deltakere i Pegida-demoen enn det var motdemonstranter. Det hører til sjeldenhetene i en vestlig by. AFA-siden pleier å ha massiv overvekt når de mobiliserer. Når var det 1.700 mot 1.300.

Die Polizei bezifferte die Zahl der Pegida-Demonstranten auf rund 1700 Menschen, davon sei etwa die Hälfte gewaltbereit gewesen. Ihnen standen ungefähr gleich viele Beamte der Landespolizei sowie mehrere Hundertschaften der Bundespolizei gegenüber. Die Zahl der Gegendemonstranten wurde offiziell auf etwa 1300 geschätzt.

Hvordan vil opionen forstå situasjonen? Hvis Pegida skal vekke sympati må de vite å oppføre seg. Demonstrasjonen tiltrekker seg høyreradikale og verre. Ifølge spiegel.de var halvparten av demonstrantene voldsberedte. Hvordan de vet det er ikke godt å se, om det er utseendet eller oppførselen?

ANNONSE
Riot police stand in front of supporters of anti-immigration right-wing movement PEGIDA (Patriotic Europeans Against the Islamisation of the West) during a demonstration rally, in reaction to mass assaults on women on New Year's Eve, in Cologne, Germany, January 9, 2016. REUTERS/Ina Fassbender

Slike bilder er helt ødeleggende for enhver demonstrasjon: Deltakere som gjør sieg heil og bærer caps med jernkorset.

Det var folk som gjorde sieg heil blant mengden. Slikt blir øyeblikkelig rapport av pressen. Hvis Pegida skal ha håp om å vinne respekt må de renske ut slike elementer.

Politikilder sa til spiegel at det var 450 hooliganer i mengden, dvs folk som er ute etter bråk. Det ble kastet fyrverkeri og flasker mot politi og presse. Slik blir demonstrasjonen til et ordensproblem. Demoen hadde som motto Pegida schützt, Pegida beskytter.

Det var 1.700 politi som måtte beskytte Pegida. Deltakere måtte følges i sidegatene for ikke å bli angrepet. Dette registrerer pressen som om det var normalt og lovlig.

Motdemonstrantene kjører på at Pegida er nazi og det gir dem rett til å nekte dem demonstrasjonsfrihet. Hvis Pegida skal få sympati på sin side må de få kontroll over sine egne. Volden gjør at skikkelige mennesker holder seg unna. Det er kanskje hensikten med motdemonstrasjonene?

Pegida-demoen kom bare 300 meter før politiet ga beskjed om at den måtte snu og kanselleres. De skulle holde styr på Pegida og AFA-demoen som hadde delt seg. Det at den delte seg gjorde at politiet lett kunne ha mistet kontrollen. Det er vanskelig å forstå at politiet kan tillatelse til det.

Bakgrunnen for demoene – de seksuelle overfallene nyttårsaften – sier noe om at AFA-fløyen kan få problemer i fremtiden hvis ikke også de lærer å oppføre seg.

Denne gang demonstrerte kvinnene for seg. Hva gjør AFA den dagen det blir en stor demonstrasjon av vanlige mennesker som vil vise sin mening?

 

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/koeln-gegner-zwingen-pegida-zu-umweg-a-1071261.html

 

ANNONSE

2 svar til “Tre demoer i Køln – tre verdener”

 1. Sophia siger:

  Det er ikke det allerbedste at faa informationerne fra Spiegel. Muligvis har der vaeret V-Männer og ogsaa Antifa i de foerste raekker, og vores medier var med. Naesten alle Pegida-demonstranter var “vanlige mennesker”. Se bare her
  http://www.pi-news.net/2016/01/koeln-pressevertreter-zuendeten-boeller/
  Mere information
  http://www.pi-news.net/2016/01/pegida-nrw-in-koeln-so-lief-der-abbruch/

 2. henrikrclausen siger:

  Det er svært at få ordentlig information pga. Lügenpresse-problemet, men det var sjovt at se TV2’s journalist, åbenlyst rystet, sige “De kalder os løgnere!”

  Tysk politi var betydeligt mere effektiv til at angribe protester mod kriminel opførsel end til at standse kriminaliteten 🙁