Tavle

Når venstrefløjen rapper sort

Andreas Hagedorn Krogh, medlem af Enhedslisten og rapper, skriver under overskriften ‘Et spørgsmål om klasse’ (d.18.12, Weekendavisen) en fuldstændigt ubetalelig replik: Forklaringen på, hvorfor spørgsmålet om islamiseringen af Danmark ikke fylder meget på venstrefløjen, er, at der ikke foregår en islamisering af Danmark. Sådan! En ko er en ko, fordi en ko er en ko.

Hagedorn Krogh har åbenbart haft for travlt med at rappe op om klichéen ‘den nationalkonservative højrefløjs retorik’ til at sætte sig ind i, hvad islamisering dækker over og forholde sig empirisk og undersøgende og ikke-dovent til den samfundsmæssige virkelighed. Et velkendt fænomen på venstrefløjen, hvis medlemmer mestendels basker rundt i de højere utopiske luftlag uden mindste respekt for fakta og erfaringer. Derfor tog det også mange intellektuelle, venstrefløjs-tågehorn så uendelig lang tid at gøre op med kommunisme og stalinisme.

Lad mig som modgift til Kroghs luftballons’analyse’ foreslå læserne at dykke ned i den engelske filosof Roger Scrutons seneste bog ‘Fools, Frauds and Firebrands (Fjolser, svindlere og ildsjæle) – Thinkers of the New Left’. Heri klæder han venstrefløjens intellektuelle efterkrigstids-teoretikere af og demonstrerer bl.a. , hvordan abstrakte klasseanalyser iklædt nysprog har den funktion at beskytte venstrefløjsideologien mod virkeligheden.

ANNONSE
ANNONSE