Kopierede/fra hoften

Det er ikke alle der slipper velforvaret gennem uddannelsessystemet, og Ida Maj Krogh Eriksen er hårdt ramt. Hun gør karriere i mediebranchen, når hun ikke lige dyrket selvhadet og kæmper for åbne grænser. Grotesk læserbrev set hos Jyllands-Posten – Og nu, morfar, vil jeg prøve at forklare dig, hvordan racismen lever i vores lille leverpostejsåndehul.

“Kære morfar. … Betragt dette som en servicemeddelelse fra en hvid person til en anden.

… hvis nogen råber vredt og højt og såret, mens de græder, når de taler om racisme, så tænk på, hvad det kræver at gå ind i en debat om deres levede virkelighed. En virkelighed, hvor mange har oplevet overgreb i form af racisme. En virkelighed, som benægtes af mange hvide mennesker i Danmark. Tænk på, hvad det kræver af dem at genopleve traumer. Tænk på, hvad for et ansvar der pålægges dem, som i forvejen er undertrykt: at skulle uddanne og genlære hvide mennesker i deres egen koloniale historie.

… Derfor bliver der talt med store bogstaver, udråbstegn og skingre stemmer, når mennesker udsat for racisme debatterer. De stemmer er ikke vant til at blive hørt. De stemmer drukner som regel i den hvide majoritets kollektive privilegieblindhed.

… uden slaveri var Danmark aldrig blevet det velstående vidunder af et velfærdssamfund, vi har i dag. Tænk over det.

Det føles ikke rart at erkende det. At erkende, at alle hvide mennesker er racister. Selvom vi er godhjertede, skattebetalende, velmenende borgere, der smiler til vore naboer, uanset om de hedder Anders eller Ali, er vi stadig racister. Fordi systemet er racistisk. Historien er racistisk.. Kulturen er racistisk.

… Racismen findes bare ikke for dig og mig. Kærlig hilsen Ida”

“Hvis du har stemmeret så skriv under på borgerforslaget om at give automatisk statsborgerskab. Mange migranter, herunder sorte afrikanske migrant samfund lider gevaldigt under dansk statsracisme … Luk lejrene – læg pres på alle de politiske partier om at lukke deportationssystemet; læg pres på at der skal gives asyl til alle… Arbejd for at afskaffe EUs grænseregime Frontex. Det er en koloniserende struktur og dræber årligt tusinder…”(af Yancé-Myah Antonio Harrison, delt af Ida Maj)

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag