Kommentar

Bidens alder og skrøbelighed er nu også et emne i New York Times. Når også dette talerør for Demokraterne begynder at tvivle, er det et tegn på, hvor slemt det står til. Biden siger, at han vil stille op til genvalg. Men efter kun halvandet år kan man roligt konstatere, at det er udelukket.

Demokraterne står til at gå amok den 8. november. Bidens politik er hovedforklaringen. Når publikum med egne øjne ser en gammel, forvirret mand, sidestiller de elendig politik med præsidenten. Så har demokraterne kun én ting at gøre: tage afstand.

Men de skal trækkes med Biden i yderligere to et halvt år. Ingen ved, hvordan situationen så vil have udviklet sig.

Det mest ydmygende øjeblik var faldet på flytrappen. Det vil være sindbilledet for hans præsidentskab.

Medarbejdere i Det Hvide Hus sagde op på rad og række. Først var det Kamala Harris, der blødte personale. Nu er det Bidens kommunikationsfolk. Chefen, Kate Bedingfield, siger op. Jan Psakis’ afløser, Karine Jean-Pierre, er en katastrofe. Talskvinden sætter en standard, og Jean-Pierre emmer af inkompetence. Hun blev valgt, fordi hun er sort og lesbisk. Hun er symptomatisk for Bidens woke politik. Køn betyder mere end kompetence, også i militæret. Det kan kun ende i katastrofe.

ANNONSE

Biden har allerede problemer med at følge med i svingene, når han rejser til udlandet. Hvordan skal han kunne stille op i 2024?

“Men virkeligheden er, at styringen af tidsplanen for den ældste præsident i amerikansk historie giver klare udfordringer,” skrev Times chefkorrespondent i Det Hvide Hus, Peter Baker. “Og da hr. Biden insisterer på, at han planlægger at stille op til en anden periode, er hans alder i stigende grad blevet et ubehageligt problem for ham, hans hold og hans parti.”

Der er dage, hvor han holder ud, efterfulgt af dage hvor han giver op klokken 15.30. Så siges det at han arbejder. Sandheden er nok snarere at han er udslidt.

Baker opsummerede fra Bidens europæiske rejse, hvordan han havde brug for vejledning fra en anden verdensleder til at stille op foran kameraerne til en fotooptagelse, og hvordan den nu afgåede britiske premierminister Boris Johnson besvarede et spørgsmål på vegne af præsidenten, som ikke hørte en reporter råbe et spørgsmål om Ukraine.

Under Reagan gjorde den liberale presse hans alder til et problem. Var han ved sine fulde fem? Biden er allerede nu et år ældre end da Reagan gik af. Alligevel har hans alder været et tabu for de liberale medier. Indtil nu.

“Han blander sig ofte, når han går, og hans hjælpere bekymrer sig om, at han vil snuble over en ledning. Han snubler over ord under offentlige begivenheder, og de holder vejret for at se, om han når til slutningen uden en bommert,” tilføjede Baker. “Selvom embedsmænd fra Det Hvide Hus insisterer på, at de ikke laver særlige indkvarteringer, som Reagans team gjorde, forsøger de privat at vogte Mr. Bidens weekender i Delaware så meget som muligt. Han er generelt en fem- eller fem-en-halv-dages- en uges præsident, selvom der er tidspunkter, hvor han bliver ringet op på et hvilket som helst tidspunkt uanset dagen. Han holder sig ude af offentlighedens syn om natten og har deltaget i færre end halvt så mange nyhedskonferencer eller interviews som de seneste forgængere.”

Det er, hvad alle, der følger med, har kunnet observere, lige fra valgkampen. NTB/ritzau/TT skriver ikke om Bidens fejl, hans snublende, slæbende gangart eller hans instruktionskort. For nylig begyndte Biden også at læse instruktionerne højt: -Gentag, læste han højt.

Da NTB skulle komme ind på, hvorfor Biden sagde tingene uden at cleare med personalet, skrev de det som en af lige-fra-hjertet-attitude og empati. Den norske, danske og svenske befolkning skal masseres.

Selvom Baker i New York Times forsøger at skåne Biden, kan han ikke lade være med at sætte fingeren på det ømme punkt: Bidens opførsel.

Efter at have citeret en meningsmåling i juni, der viser, at 64 % af vælgerne siger, at Biden er for gammel til at være præsident, skrev Baker, at Bidens offentlige optrædener “jorder denne opfattelse.”

“Hans taler kan være flade og sløve. Han mister nogle gange sin tankerække, har problemer med at huske navne eller virker et øjeblik forvirret. Mere end én gang har han forfremmet vicepræsident Kamala Harris og kaldt hende ‘præsident Harris’,” sagde Baker til læserne. “Mr. Biden, der overvandt en barndoms stammen, snubler over ord som ‘kleptokrati’. Han har sagt iransk, da han mente ukrainsk og flere gange kaldt senator Mark Warner, demokrat fra Virginia, ‘John’, og forvekslede ham med den afdøde republikanske senator af det navn fra Virginia.”

Disse forvirrede udtalelser bliver aldrig kommenteret af de norske eller danske medier, som ellers svælger i alt negativt om Trump.

NTB er også holdt op med at gengive meningsmålinger, der viser, at Biden ligger langt under Trump. Han er ved at blive den mest upopulære præsident i amerikansk historie. Men medierne mener, at de gør en god gerning, når de skåner publikum. Eller er det sig selv, de tænker på?

Fremtiden ser ikke lysere ud uden Biden. Kamala er endnu mere upopulær end Biden.

https://www.foxnews.com/media/new-york-times-biden-age-uncomfortable-issue-white-house-democrats-stunning-report

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria