Nyt

Mette Frederiksen mødte en mand på vej fra Nørreport til Strøget, som benyttede lejligheden til at skubbe hende med skulderen. Frederiksen gik ikke omkuld. Det fremstilles som, at hun blev »slået ned«.

Sympatitilkendegivelser og fordømmelser strømmer ind. Folketingets angreb kalder det »et angreb på demokratiet«. Vi er næsten tilbage til enevældens tid, hvor kongens krop legemliggjorde staten. Dengang kunne et sådant skub have resulteret i dødsstraf.

»En mand kom forbi i den modsatte retning og gav hende et hårdt skub på skulderen, så hun faldt omkuld,« fortæller henholdsvis 18- og 17-årige Marie Adrian og Anna Ravn til medierne.

Oplysningerne er ikke bekræftet af Statsministeriet. Hidtil har ministeriet sagt, at statsministeren blev ramt af en mand.

Statsministeriet har ikke ønsket at sætte ord på Mette Frederiksens tilstand efter hændelsen, andet end at hun er »chokeret over hændelsen«.

Øjenvidner fortæller til B.T., at skubbet næsten væltede Mette Frederiksen omkuld, men at hun ikke »ramte jorden«.

Ønsker statsministeren at høste politisk gevinst af hændelsen? Der er forskel på et skub og et slag.

Mette Frederiksen bliver overdænget med sympatierklæringer: USA’s ambassadør fordømmer politisk vold, EU-præsident Charles Michel, Helle Thorning Schmidt, CNN, the Guardian – de præsenterer det som et overfald.

Manden blev anholdt. Det er mærkeligt, at politiet ikke har kommenteret hændelsen. Manden beskrives som høj, slank og med lyst hår.

Mette Frederiksen forlod stedet efter episoden og satte sig ved et bord på en café.

Der er snart valg til EU.

https://www.berlingske.dk/samfund/mette-frederiksen-slaaet-af-mand-i-koebenhavn-foelg-med-her?directpost=7785788

 

 

ANNONSE