Nyt

Lars Findsen røber at han havde flere sammenstød med departementschef Barbara Berthelsen, der modarbejdede hans forsøg på terrorbekæmpelse. Findsen fortæller om en magtfuldkommenhed, som vi kender fra minksagen.

Efter Krudttønden ville Findsen at FE skulle have samme mulighed for at overvåge danske IS-krigere i udlandet som PET havde.  FE skulle selv kunne iværksætte overvågning. Men der blev ikke noget af. FE måtte, som PET, først bede om en dommerkendelse. Men også dette satte Berthelsen sig imod. Som daværende departementschef i Justitsministeriet, hvor Mette Frederiksen var minister, kæmpede Barbara Bertelsen ifølge Lars Findsen imod forslaget.

Men Statsministeriets daværende departementschef, Christian Kettel Thomsen, skar igennem og sagde, at FE skulle have adgang til at indhente dommerkendelser, så man kunne aflytte danske fremmedkrigere i konfliktområder i udlandet, skriver Lars Findsen.

Men samarbejdet gik ikke glat. Findsen tog tidligere rigspolitichef Hesselbjerg med på et møde hos Berthelsen. Det forløb ikke så godt. Hesselbjerg havde en rå humor som Berthelsen ikke brød sig om.

ANNONSE

Bagefter ringede hun Findsen op:

»Jeg vil ikke se ham i mit ministerium igen. Aldrig.«

»Hvordan min opstilling er til et møde, skal du ikke bestemme«.

»Han kommer aldrig inden for døren,« svarede hun ifølge bogen.

Næste sammenstød var efter nok en terroraktion: Bomben mod Skattestyrelsen på Østerbro der sprængte facaden af. Det var en meget brutal aktion og gerningsmændene kom over Øresundsbroen fra Sverige.

Nick Hækkerup var justitsminister og fra Folketinges talerstol sagde han:

»Med overvågning stiger friheden«.

Det er en udtalelse hentet ret ud af Orwells romandystopi 1984 og er symptomatisk for det nye socialdemokrati der har omfavnet overvågningssamfundet og Den Dybe Stat.

Den udtalelse fandt Lars Findsen ifølge bogen helt skør, og på et møde senere samme dag sagde han til Barbara Bertelsen, at han ikke håbede, det var noget, hendes embedsmænd havde skrevet ind i ministerens talepapir. Hun reagerede, som om det var et personligt angreb på hende, skriver Findsen.

Berthelsen er nærtagende og måske havde hun ikke noget problem med udtalelsen. Magtmennesker har sans for kontrol. Hun viste selv at hun var handlekraftig da hun slettede alle SMS’er i minksagen og skiftede telefonerne ud.

 https://jyllands-posten.dk/indland/ECE14490313/spionchef-beskriver-i-ny-bog-sit-daarlige-forhold-til-statsministeriets-departementschef/

ANNONSE