Kopierede/fra hoften

Adskillige republikanske kommentatorer siger, at Donald Trumps domfældelse med stor sikkerhed vil give ham sejren ved præsidentvalget. Folk er rasende over denne skamløse brug af retsvæsenet til at sætte en politisk modstander ud af spillet. Og det har jo været meningen med denne travesti af en retssag. Både anklager og dommer er på det rene med, at dommen vil blive omstødt af en appeldomstol, men hensigten med dette absurde skuespil var at forhindre Donald Trump i at føre valgkamp. Derfor er der al mulig udsigt til, at den korrupte dommer vil gøre, hvad der står i hans magt for at lægge den republikanske præsidentkandidat flere hindringer i vejen, når han forkynder strafudmålingen den 11. juli. Alt kan tænkes.
Demokraterne opfører glædesdans i gaderne, og skadefryden driver ned ad væggene. Men også Trumps tilhængere – og tilmed amerikanere, der ikke før har støttet ham – har reageret kraftigt på dommen. Det har bl.a. givet sig udslag i, at millioner har skyndt sig at donere til Trumps præsidentkampagne. Andre har meldt sig som frivillige kampagnemedarbejdere.
Men hvor sejrssikre har Trumps støtter grund til at være? Et demokratisk parti, der ikke undser sig for at føre stalinistiske processer mod sine politiske modstandere, vil heller ikke betænke sig på at bedrive massiv valgsvindel. De behøver ikke engang skjule det, for hvem kan gøre noget ved det?

 

 

ANNONSE