Nyt

New York Times bemærker, at den tidligere konservative kanal, Fox News, i 100 dage har undgået at lade Donald Trump komme til orde, og at det tydeligvis er hensigten at undergrave hans indflydelse i det republikanske parti. Til gengæld giver Fox sendetid til tidligere vicepræsident Mike Pence og Floridas guvernør Ron DeSantis, der stadigt oftere nævnes som mulige republikanske præsidentkandidater i 2024.
Også den påstået konservative avis New York Post har demonstrativt vendt Trump ryggen ved på lederplads at beskylde ham for at udgøre en fare for demokratiet.
Januar 6-heksejagten synes at gøre sin virkning, men de republikanske kandidater, der nu kan glæde sig over mediernes bevågenhed, bør nok betænke, hvilken behandling de selv vil blive udsat for, hvis det skulle lykkes dem at detronisere Trump. Gud ved hvilke sammensværgelser, den samlede presse vil beskylde dem for, når den onde Trump er ekspederet ud på historiens losseplads eller sidder bag tremmer?
De risikerer, at deres nye “konservative” venner opfordrer amerikanerne til at støtte en demokratisk præsidentkandidat. Når medier én gang er begyndt at optræde som politiske aktører i stedet for at formidle nyheder, kan alt tænkes.
Vi ser det jo også herhjemme med DR og aviserne.
ANNONSE