Nyt

Rigsadvokaten i Danmark kræver en dansk-bosnisk kvinde udvist af landet, efter at hun er rejst til Syrien og tilsluttede sig IS.

Kvinden boede i Syrien fra 2015 til 2019 med sin daværende mand og deres seks børn, og hun skal have været en del af det såkaldte IS-kalifat.

Dette kalifat var den islamistiske terrororganisation IS’ forsøg på at danne sin egen stat, med meget strenge islamistiske regler og klare ambitioner om at erobre nabolandene.

Et stort antal forbrydelser, overfald og endda massakrer blev begået i regi af denne IS-stat.

Men IS og dets såkaldte kalifat blev nådesløst nedkæmpet af forenede styrker fra en række lande, og IS-tilhængere blev enten dræbt, arresteret eller spredt for alle vinde i fjerne ørkenområder.

Den dansk-bosniske kvinde er tidligere blevet dømt i lavere retsinstanser for sin IS-tilknytning, og sagen er nu for landets højesteret.

NTB-Ritzau rapporterer om sagen.

Rigsadvokaten vil fratage hende statsborgerskabet og udvise hende fra Danmark. Ved at være husmor og hustru har hun medvirket til at fremme IS, mener den danske anklagemyndighed.

Denne definition af strafansvar er også blevet brugt i en række andre lande, herunder Norge og Sverige.

“Jeg var bare hjemme for at passe børnene” er ikke blevet betragtet som en undskyldende forklaring.

Se også artiklen nedenfor om IS-kvinderne.

I dag har kvinden otte børn, som alle har dansk statsborgerskab. Hun blev repatrieret til Danmark i 2021 sammen med sine børn.

Det er usikkert, hvilken fremtid alle børn af IS-kvinder vil kunne få i et vestligt land. Det eneste, der er sikkert, er, at de vil kræve betydelige ressourcer fra samfundet.

Les også: 

IS-kvinnene som ble hentet til Norge var del av en ekstrem gruppering

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag