Nyt

Når Trump bruger Navalnyjs død til at minde om, at USA er på vej mod russiske forhold, får det regimets medier til at angribe ham for ikke at fordømme Putin. De tillægger ham et formål, de selv har dyrket siden 2016. Men Trump deler ikke det sort-hvide syn, som krigspartiet opererer ud fra. Han siger, at det er dette parti, der er ved at kaste USA ud i en storkrig og minder mest om Rusland.

Det er anklager, flere og flere amerikanere genkender.

“The sudden death of Alexei Navalny has made me more and more aware of what is happening in our Country,” he wrote. “It is a slow, steady progression, with CROOKED, Radical Left Politicians, Prosecutors, and Judges leading us down a path to destruction. Open Borders, Rigged Elections, and Grossly Unfair Courtroom Decisions are DESTROYING AMERICA. WE ARE A NATION IN DECLINE, A FAILING NATION! MAGA2024.”

Regimets medier, inklusive vores egen NTB, kæmper for at fremstille Trump som en Putin-lakaj.

Associated Press mener, at der er opstået en Putin-fløj inden for det Republikanske parti. Demokraterne har brugt disse påstande i lang tid. Da Tulsi Gabbard tillod sig selv at kritisere Hillary i 2016, fik hun at vide, at hun var en Putin-lakaj.

I weekenden var Hillary i München til sikkerhedskonferencen, og hun svømmede i beskyldninger om Trump og Putin.

Hillary siger, at Trump vil trække USA ud af NATO.

“He will do everything he can to become an absolute authoritarian leader if given the opportunity to do so. And he will pull us out of NATO even though the Congress passed a resolution saying that he couldn’t without congressional support, because he will just not fund our obligations,” she said.

Der er ingen nedre grænse for, hvad Hillary kan få sig selv til at sige om Trump.

Men Trump får æren for, at 18 ud af 31 NATO-lande nu opfylder kravet om 2 procent til forsvar. Så sent som i 2023 var der kun 11.

For første gang rundede Tyskland målet på 2 procent. Trump får æren for at skræmme dem til at nå målene. Det er svært at tage det fra ham. Stoltenberg er derfor ambivalent. Trump leverer varen.

ANNONSE

NTB’s Anna Nesje leverer en sort maling af Trump fuldstændig på niveau med de mest Trump-hadende medier i USA.

Fælles for dem er, at de aldrig er kommet overens med Russiagate. De fortsætter ad samme spor. De ignorerer det faktum, at det er sikkerhedstjenesterne, der kører showet mod Trump. Derfor beviser de indirekte, at Trump har ret: USA bliver mere og mere som Rusland.

Trump vil ikke give Putin skylden for Navalnyjs død

Opdateret, at Trump har kommenteret.

Donald Trump giver ikke præsident Vladimir Putin skylden for oppositionspolitikeren Alexei Navalnyjs død i en russisk fangelejr.

– Alexei Navalnys pludselige død har gjort mig mere og mere opmærksom på, hvad der sker i vores eget land, skriver Trump i sin egen beskedtjeneste Truth Social.

Ekspræsidenten ser således ud til at drage en parallel mellem Ruslands behandling af Kreml-kritikeren Navalnyj og de mange retssager, han selv lige nu står midt i.

– Langsomt men sikkert har venstrefløjs politikere, statsanklagere og dommere ført os ned ad vejen til ødelæggelse, skriver han.

– Åbne grænser, manipulerede valg og groft uretfærdige retsafgørelser ødelægger Amerika. Vi er en nation i tilbagegang, en nation i opløsning. MAGA2024, skriver Trump.

Trump håber på at blive den republikanske præsidentkandidat til efteråret, og Make America Great Again (MAGA) er hans velkendte slogan.

Offer for Biden

USA’s tidligere FN-ambassadør Nikki Haley ser nu ud til at være Trumps eneste reelle konkurrent i kampen om at blive partiets kandidat, og hun har ikke sparet på udgifter i sin kritik af Navalnys død og det faktum, at Trump i lang tid undlod at kommentere dette. .

“Enten står han bag Putin og synes, det er helt i orden, at han har dræbt en af ​​sine politiske modstandere, eller også tror han bare, at der ikke er meget at bekymre sig om,” sagde Haley i et interview med ABC News i weekenden.

Sikkert nok postede Trump en meget kort kommentar på Truth Social søndag eftermiddag, men også det var tilsyneladende et forsøg på at fremstille sig selv som et offer for præsident Joe Biden, på samme måde som Navalnyj blev offer for Putin.

“Biden: Trump::Putin: Navalnyj,” stod der i indlægget.

I indlægget slog Trump ud mod Biden på sin sædvanlige måde.

– Amerika er ikke længere respekteret, fordi vi har en inkompetent præsident, der er svag, og som ikke forstår, hvad verden tænker, skriver han.

Nervegift

I løbet af sine fire år som præsident nævnte Trump ikke Navalny ved navn én gang, ifølge Washington Post.

Da den russiske regimekritiker blev forgiftet med en nervegift i august 2020, afviste Trump, at der var beviser for, at Rusland stod bag.

Det amerikanske udenrigsministerium og en række europæiske lande var blandt dem, der pegede en anklagende finger mod de russiske sikkerhedstjenester sten FSB efter forgiftningen, som fandt sted under et besøg i Sibirien.

Selv da Navalnyj opfordrede Trump til at involvere sig, gjorde den daværende præsident det ikke.

– Putin-fløjen i partiet

Trumps manglende kritik burde være en advarsel om, hvilken type præsident Trump vil køre, hvis han bliver genvalgt, sagde den tidligere republikanske kongreskvinde Liz Cheney til CNN søndag.

– Når man tænker på Donald Trump, der for eksempel lovede gengældelse, er det, Vladimir Putin gjorde mod Navalnyj, hvordan gengældelse ser ud i et land, hvor lederen hæver sig over loven, sagde Cheney.

– Og jeg synes, at vi skal tage Donald Trump meget alvorligt. Vi er nødt til at tage skalaen alvorligt, nu hvor vi har en Putin-fløj i det republikanske parti, sagde Cheney, der har forladt både Kongressen og partiet.

Cheney tilslutter sig også kritikken af ​​Trumps nylige NATO-overture, hvor han opfordrede Rusland til at gøre “hvad fanden de vil” mod NATO-lande, der ikke bruger nok på forsvar.

– Faktisk fastslog han, at USA under en Trump-administration sandsynligvis ikke vil opfylde sine NATO-forpligtelser, sagde Cheney.

Mordisk diktator

Tim Scott, der sidder i Senatet for Republikanerne, er kendt for at være en ihærdig Trump-tilhænger, men han er også klar i sin karakteristik af Putins og Navalnys død.

– En morderisk diktator, var hans karakteristik af den russiske præsident i et interview med CNN.

Scott er derimod ikke i tvivl om, at Trump som præsident vil gøre verden til et mere sikkert sted.

ANNONSE