Kommentar

Forskere i Asien er meget tilbageholdende med at kritisere klimahysteriet, men der er nogle undtagelser: Klimaet styres af solen, havstrømme og skyer, ikke af CO2, sagde den sydkoreanske miljøforsker Seok Soon Park i et interview med den italienske avis La Verità den 20. februar.

Park, der har en ph.d. i miljøvidenskab fra Rutgers University i USA, grundlagde Institut for Miljøvidenskab på det prestigefyldte private sydkoreanske universitet Ewha Womans University i Seoul. Han er en af de mere end 1.900 forskere, der har underskrevet Clinton Global Climate Declaration fra tænketanken for klimavidenskab og -politik. Den er blevet underskrevet af mange i Vesten, men næsten ingen i Asien.

Der er reelle miljøproblemer, siger den sydkoreanske professor, og det er kapitalismen, der skaber de værdier, der gør det muligt at løse dem – men CO2 er ikke et af de problemer. Hans eget nabolag illustrerer dette:

ANNONSE

De grønne og venstrefløjen hævder, at kapitalismen har skabt miljøkrisen, og at socialisme er løsningen, men det er en illusion, hvilket den koreanske halvø beviser. Nordkorea står over for ekstrem fattigdom og alvorlige miljøproblemer. I 2006 besøgte jeg Pyongyang og de omkringliggende områder i Nordkorea og blev vidne til den katastrofale situation: Socialisme er ikke et system til at forbedre menneskeheden, men et politisk bedrag for at få magt. Desuden er det endelige resultat af socialisme fattigdom, som også er miljøets værste fjende. Hvor der er velstand og kapitalisme, er der også miljøbeskyttelse.

I årevis troede jeg faktisk på, hvad IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) fortalte mig. Da USA’s præsident Donald Trump i 2017 meddelte, at han ville trække sig fra Paris-aftalen og erklærede, at “global opvarmning er et totalt og meget dyrt fupnummer”, besluttede jeg mig for selv at undersøge sagen.

Ligesom den amerikanske fysiker Steven Koonin indser Park, at det, videnskaben siger om klimaet, er meget forskelligt fra det, offentligheden får serveret:

Jeg studerede den tilgængelige litteratur, og det var et chok for mig at opdage, hvor forvrænget den bliver fortalt til politikere og journalister. Ved at studere Jordens klimahistorie indså jeg, at der, ikke kun, ikke er nogen klimakrise, men også at vi lever i en velsignet tid. Jeg lærte, at IPCC’s argumenter ikke er videnskab. Og der er mange uden moral og samvittighed som er forskere.

Professoren siger, at skepsissen over for FN’s klimafortælling er voksende i hans hjemland:

Hvordan opfattes dette emne i Sydkorea?.

Indtil for nylig troede næsten alle i det koreanske samfund, at mennesket var skyld i klimaforandringerne, og at en klimakatastrofe ville indtræffe, hvis ikke industrien og menneskets livsstil blev ændret. Årsagen var, at lederen af FN’s klimapanel indtil juli sidste år var koreaner, Hoe-sung Lee. Og en anden koreaner, FN’s tidligere generalsekretær Ki-moon Ban, fortsatte med at støtte klimaindsatsen, efter at han var vendt tilbage til Korea. I dag er tankegangen hos dele af den koreanske intellektuelle klasse gradvist ved at ændre sig.

Park har skrevet en række bøger om miljøspørgsmål til det koreanske marked, herunder to nyere bøger om det, han mener, er myter og svindel på klimaområdet.

I den første bog diskuterer jeg, hvordan teorien om menneskeskabt global opvarmning er en kolossal manipulation, der har været mulig takket være fejlbehæftede  teknikker for undersøgelser. Den anden bog skrev jeg efter den sjette IPCC-rapport. Der tilbageviste jeg de falske nyheder om klimakrisen, og jeg viste specifikt, hvordan kulstof neutralitet er dyrt og ineffektivt.

Park minder os om, at den vigtigste drivhusgas ikke er CO2, men vanddamp.

Men vi får at vide, at uden kulstof neutralitet vil vi få en klimakatastrofe…

Mere end 90 procent af drivhuseffekten skyldes vanddamp, og det menneskeskabte CO2-bidrag er ubetydeligt. Klimaet styres af solaktivitet, havstrømme og skyernes temperaturregulerende funktion: Menneskeskabt CO2 er baggrundsstøj. Stigningen i CO2 er en konsekvens af menneskehedens øgede velstand på grund af brugen af fossile brændstoffer.

CO2 gør jorden grønnere, siger han:

Dertil kommer, at jorden er blevet grønnere, og fødevareproduktionen stiger på grund af øget CO2. CO2 kan ikke påvirke jordens klima, men har en gunstig effekt på jordens biomasse. Brugen af fossile brændstoffer og stigningen i CO2 er guddommelige velsignelser. Alt, hvad jeg har sagt, understøttes af solide empiriske beviser.

Han siger også, at det ikke er sandt, at der vil komme mere ekstremt vejr:

Den koreanske halvø er traditionelt kendt for at være udsat for alvorlige tørker og oversvømmelser. Antallet af tyfoner, der har ramt Korea og Japan, er faldet i de seneste årtier. Det modbeviser klimaaktivisternes påstande om, at stigende CO2-niveauer fører til historisk hidtil usete hedebølger, tørker og oversvømmelser.

Karbonnøytralitet er ganske enkelt ikke mulig, konkluderer Park:

For tre år siden erklærede Sydkorea også, at landet ville være CO2-neutralt i 2050. Hvad synes du om det?

Klimakrisen er måske den største løgn i menneskets historie, og CO2-neutralitet er et økonomisk selvmord, der skyldes nogle menneskers afstumpethed. Det er uopnåeligt af mindst tre grunde. For det første vil havene, som dækker 70% af jordens overflade, frigive noget af denCO2, der er opløst i dem, hvis planeten opvarmes. For det andet fortsætter den hurtige industrialisering i Kina, Indien og andre udviklingslande med at øge forbruget af fossile brændstoffer. For det tredje vokser verdens befolkning fortsat med omkring 80 millioner mennesker om året, især i underudviklede lande, hvorCO2-udledningen pr. indbygger fortsætter med at stige.

Tiden er moden til et paradigmeskift på klimaområdet, men som Martin Durkins nye film Climate: The Movie, er der mange korrupte interesser, der er afhængige af den fremherskende klimafortælling – så mange, at de vil kæmpe med næb og kløer.

Vi har ingen klimakrise, og den eneste krise er klimapolitikerne, hvilket i dag vil sige næsten alle politikere i de vestlige lande. Det eneste spørgsmål er, hvor meget af Vesten klimapolitikken kan ødelægge.

 

ANNONSE

Mest læst