Nyt

 

Den israelske forsvarsstyrke siger, at den er brudt gennem Hamas’ frontlinjer i det nordlige Gaza. Nattens kampe må have været meget intense. Israelske tropper kæmpede på jorden med luftstøtte.

Angrebene mod terrorgruppen fortsætter med fuld styrke. En talsmand for Israel Defense Forces (IDF) siger, at hans styrker nu “står ved portene til Gaza City”, og at de har dræbt snesevis af Hamas-terrorister, skriver The Times.

Hamas’ militære fløj, Ezzedine al-Qassam Brigade, siger, at der især i den nordvestlige del af Gaza-striben har været voldsomme sammenstød. Hamas har angrebet israelske enheder med panserværnsmissiler, hedder det.

Det israelske forsvar IDF oplyser, at flere enheder har udkæmpet lange kampe på jorden, og at de israelske soldater modtog luftstøtte. (NTB-Ritzau)

Eksplosioner og artilleri kan høres i de tætbefolkede områder, blandt andet nær al-Quds hospitalet, hvor tusinder har søgt beskyttelse, ifølge den palæstinensiske Røde Halvmåne.

IDF er blevet mødt med baghold af Hamas. Israelske styrker angriber terrorister i tunnelerne. 16 israelske soldater siges at være blevet dræbt, siden IDF gik ind i Gaza, mange andre siges at være livstruende såret.

FN er bekymret over de store civile tab, og har udtalt, at Israel kan stå bag krigsforbrydelser. USA’s præsident Joe Biden har opfordret til en “pause” i Israels militærkampagne i et forsøg på at befri de 242 gidsler. Men Hamas er ikke villig til at løslade gidslerne, og indtil videre er kun fem blevet løsladt af terroristerne.

ANNONSE

Netanyahu og IDF ser dog ikke ud til at have nogen plan for at stoppe angrebene, før Hamas er fuldstændig ødelagt. MEMRI TV har offentliggjort en video, hvor en af ​​Hamas-lederne, Ghazi Hamad, viser, hvorfor Hamas skal ødelægges (optagelsen er fra et interview på libanesisk TV).

Derudover har IDF lagt en video op, der viser generalmajor Yaron Finkelman, som leder IDFs sydlige kommando, holde en tale til sine tropper. Han er også helt på det rene med, at Hamas skal elimineres.

Vi vil kæmpe for at eliminere Hamas.

Vi vil kæmpe for de tusindvis af tabte liv.

Vi vil kæmpe for at forsvare vores land. pic.twitter.com/D7B7KcyRIM

— Israel Defence Forces (@IDF) 1. november 2023

ANNONSE