Nyt

For nylig havde Document.no en artikel om, at Norges statsminister Støre og hans regering vil give yderlige 350 millioner kroner til Gaza, dvs Hamas.  Og Documents artikel om tysk politi, der raidede Hamas-relaterede ejendomme, fik mig til at tænke på et program i DW,  jeg for nylig så.
Hamas’ terrorangreb på Israel og den efterfølgende israelske invasion af Gaza for at neutralisere Hamas-krigere og ødelægge terrororganisationens baser er et stort mediespørgsmål, og optager de fleste mennesker. Hvad medierne  stort set ikke har været opmærksomme på, er hvordan Hamas finansierer sine krigere, sine baser og det kilometerlange tunnelsystem. Det hele må have kostet enorme summer.
DW tog op sagen med en der arbejder i kampen mod terrorisme, derfra får vi følgende information :
1. Da Hamas overtog hele Gaza efter valget i 2007, havde de også mulighed for at beskatte. Det er den vigtigste indtægtskilde. Selvom der er omkring 50% arbejdsløshed, udgør skat et betydelig beløb. Gaza-borgere, der har arbejdet i Israel, og Gaza-borgere der samtidig har fået norsk statsborgerskab og som modtager løn eller sociale ydelser fra Norge, betaler skat til Hamas. På lige fod med alle andre personer og virksomheder.
2. Hamas modtager betydelige beløb fra stater. Først og fremmest Iran, men også fra Rusland og ikke mindst Qatar, samt nogle andre stater. Iran kan bidrage med så meget som USD 100 mio. Qatar sandsynligvis 30 millioner USD om måneden.
3. Hamas foretager investeringer i udlandet. Her kommer forbindelsen til ejendomme i Tyskland, men andre lande som Tyrkiet er lige så vigtige.
4. Penge fra bistand og indsamlede midler beregnet til dem, der er i nød i Gaza, er under fuld kontrol af Hamas. Her er tilknytningen til regeringen Støres 350 mill. Ikke mindst nu får vi at vide, at der er et skrigende behov for assistance. Internationale medier har ofte interviews med repræsentanter for Norsk Flygtningehjælp, som jeg forstår er en af ​​de få hjælpeorganisationer inde i krigszonen. Det er usandsynligt, at Norsk Flygtningehjælp kan operere i Gazastriben uden Hamas’ samtykke. Det kan også antages, at de, der arbejder for Norsk Flygtningehjælp, er under direkte opsyn af Hamas. For nylig blev Røde Halvmåne spurgt, hvordan de fordelte de hjælpeforsendelser, der blev sendt ind. Svaret var uklart, men det stod klart, at lasterne med hjælpeudstyr og brændstof overdrages til Hamas, som så distribuerer hjælpeforsendelserne. Så kan vi håbe, at brændstoffet går til hospitalerne efter hensigten.
Repræsentanten for antiterrororganisationen sagde i interviewet med DW, at det var sædvanligt, at Hamas tog “sin del” og var ansvarlig for distributionen. Det vil derfor være interessant at spørge Støre, på hvilken måde regeringen sikrer, at ikke hele eller dele af kr. 350 millioner ender hos Hamas?
5. Cryptocurrency er et af de anvendte finansieringsværktøjer.
6. Der anvendes hawala-systemet og forskellige pengeoverførselssystemer. Som bekendt behøver du ikke flytte penge. Man flytter værdier. En hjælper med medicin eller fødevarer kan være nyttig. Medicinerne og fødevarerne overtages af en repræsentant for Hamas. Nogle vil nok huske, at der for noget tid siden var meget i medierne om noget, der hed “Ship to Gaza”.
7. Varer, der transporteres ind i Gaza, overtages af Hamas. Paradoksalt nok kommer langt størstedelen af ​​de varer, der kommer ind, fra Israel og ikke fra Egypten. En vigtig årsag til dette har været, at Israel har haft et ønske om stabilitet. Det har formentlig også været en vigtig årsag til, at så mange mennesker fra Gaza har arbejdet inde i Israel. Det har terrorangrebet den 7. oktober formentlig sat en effektiv stopper for.
Det siger sig selv, at Hamas har et tæt forhold til Broderskabet, som har sin egen hjælpeorganisation: -Islamic Relief- som arbejder over hele verden, også i Norge.
Det ville være betimeligt at spørge Støre og ledelsen i Norsk Flygtningehjælp, hvad de mener om, at Hamas’ ledere – ifølge medierne – sidder på private aktiver for mange milliarder kroner ? Ville det ikke være passende, at Støre-regeringen, Norsk Flygtningehjælp og Røde Kors bidrager til, at disse enorme værdier kommer de nødlidende børn og civile til gode? Fordi det er til børnene og de civile hjælpen er beregnet.
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag