Kopierede/fra hoften

Det israelske militær (IDF) hæver antallet af bevæbnede palæstinensere, der blev dræbt i operationen mod Shifa-hospitalet, fra 50 til 90.

I de seneste dage har der været hårde kampe, ved og i, det store Shifa-hospitalet i Gaza. Her har betydelige militærstyrker fra Hamas forvandlet det, der oprindeligt var et hospital, til noget, der minder mere om en ren militærpost.

Hensigten fra Hamas’ side er åbenlys, de vil have verden til at reagere på, at Israel angriber et “hospital”.

Kampene her har været meget intense, med store tab for Hamas og andre palæstinensiske militante, som har befæstet sig her.

Det israelske militær (IDF) hæver nu antallet af bevæbnede palæstinensere, der blev dræbt i operationen mod Shifa-hospitalet, fra 50 til 90.

Samtidig nedjusterer militæret antallet af tilfangetagne fra 180 til 160. I en meddelelse onsdag skriver IDF, at de i løbet af de seneste par dage har “elimineret terrorister og fundet våben på hospitalsområdet”.

Det skriver NTB-Reuters om sagen.

Militæret oplyser også, at hverken civile, patienter, sundhedspersonale eller medicinsk udstyr blev ødelagt. Oplysningerne er ikke uafhængigt bekræftet (hvis der er sådan noget i området).

Inden krigen, var hospitalet det største i Gaza-striben. Nu er der begrænset medicinsk aktivitet her, anlægget er for det meste et militæranlæg for Hamas.

IDF har oplyst, at specialstyrker støttet af infanteri og kampvogne, rykkede ind på hospitalet, da razziaen begyndte mandag morgen.

Israel begrunder razziaen med, at efterretningsoplysninger viser, at hospitalet bliver brugt af militante palæstinensere. Dette afvises rutinemæssigt fra palæstinensisk side.

Men der ville naturligvis have været ringe grund for Israel, til at indlede et storstilet angreb mod et rendyrket hospital, hvor der kun var patienter og sundhedspersonale. De færreste vil se noget formål med det.

ANNONSE

Hvis der kun var sundhedspersonale/patienter på hospitalet, ville det også være mærkeligt, at der nu foregår så voldsomme kampe der.

Hvem udfører, i så fald, disse kamphandlinger fra palæstinensisk side? Sygeplejersker bevæbnet med saks? Det er spørgsmål, som de store medier, og andre ukritiske tilhængere af Hamas, underligt nok, ikke stiller.

Læs også:

https://www.document.no/2024/03/18/hamas-sikheretssjef-eliminert-pa-shifa/

 

Bestil fra Document i dag:

ANNONSE