Tavle

Israelske soldater forklædt som sygeplejersker, læger og patienter gik ind i et hospital i Jenin på Vestbredden, og henrettede et medlem af Hamas og to fra Islamiske Hellige Krig. Israel sagde, at disse forberedte terror og brugte hospitalet som et gemmested. Palæstinenserne sagde, at de var der til behandling.

Ifølge Times of Israel ;

“Israelske kommandosoldater dræbte tirsdag morgen tre medlemmer af en bevæbnet Hamas-celle, der gemte sig inde på et hospital i den nordlige by Jenin på Vestbredden, oplyser militæret, med dramatiske optagelser i omløb af operationen.

Cellen planlagde angiveligt forestående terrorangreb, inspireret af Hamas-angrebet den 7. oktober i Gaza-tilstødende israelske samfund.

Operationen på Jenins Ibn Sina Hospital blev udført i fællesskab af de israelske forsvarsstyrker, Shin Bet-sikkerhedsagenturet og Yamam-politiets antiterrorenhed”

– De henrettede de tre mænd, mens de sov på værelset. De henrettede dem koldtblodigt ved at skyde dem lige i hovedet i det rum, hvor de blev behandlet, siger direktør Niji Nazzal fra Ibn Sina Hospital til Reuters.

Lokale kilder oplyser, at en af ​​de dræbte sad i kørestol, fordi han var blevet lammet efter et israelsk angreb i oktober. Han havde siden modtaget behandling på hospitalet.

Sundhedsministeriet på Vestbredden fordømmer drabene og beder det internationale samfund om at beskytte hospitalerne i de besatte palæstinensiske områder. Sundhedsminister Mai Alkaila kalder likvideringerne for en krigsforbrydelse.

– Sundhedsministeren beder FN’s Generalforsamling, internationale institutioner og menneskerettighedsorganisationer om at bringe en hurtig ende på den daglige række af forbrydelser begået af besættelsesmagten mod vores folk og vores sundhedsinstitutioner, siger en erklæring fra ministeriet i Ramallah.

ANNONSE

En af de dræbte var medlem af Hamas, mens de to andre var med i Islamiske Hellige Krig, ifølge palæstinensiske kilder. Da de blev begravet tirsdag, var de pakket ind i de militante palæstinensiske gruppers flag. (NTB)

NRK Alltid nyheter interviewede filosoffen Jo Stigen, som sagde, at det var en krigsforbrydelse at komme ind på et hospital. Han nævnte ikke Hamas’ brug af hospitaler som skjulesteder, hvilket israelerne har dokumenteret.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden