Kopierede/fra hoften

Mens media fortæller lytterne, at der ikke er noget bevis for, at Hamas opererer fra Shifa-hospitalet, rapporterer IDF, at de har fundet, og elimineret, Hamas’ leder af Direktoratet for Intern Sikkerhed, Faiq Mabhuh. Sammen med ham eliminerede de 19 andre Hamas-terrorister.

Journalisten henviste til en artikel i Washington Post, som “afslørede”, at Israel byggede tunnellerne under hospitalet i 1980’erne. Det er uklart, hvorfor dette faktum er et bevis på, at Hamas ikke bruger det underjordiske system i dag. Den faktiske afsløring blev foretaget af Ehud Barak. Det er ikke en nyhed.

Men journalisten polemiserer mod Israels oplysninger, og tilsidesætter dem direkte. Det er en form for journalistik, som kun en statskanal, her NRK,  har råd til. Pengene kommer alligevel.

NTB er ikke meget bedre. Bureauet bruger “påstande” om IDF:

Den israelske hær hævder at have dræbt 20 militante palæstinensere, da de stormede Shifa-hospitalet i Gaza City, heriblandt en Hamas-leder.

– 20 terrorister er indtil videre blevet elimineret i Shifa-hospitalet, og snesevis af mistænkte bliver nu afhørt, hedder det i en erklæring fra den israelske hær.

Desuden siges det, at oplysningerne er ubekræftede, og Kruhaug henviser til Hamas.

Oplysningen er ikke blevet bekræftet, hverken af Hamas eller af andre kilder, og det er heller ikke blevet bekræftet, hvilken stilling Mabhuh kan have haft i Hamas.

“Muligvis” indikerer, at Kruhaug ikke tror på, eller er skeptisk over for IDF. Men han ved, hvad Mabhuhs bror bestilte, for han blev dræbt af Mossad.

Mabhuhs bror Mahmoud al-Mabhuh blev dræbt i et angreb i Dubai i 2010, og politiet der beskyldte den israelske efterretningstjeneste Mossad for at stå bag.

Så er det sandsynligvis sandt.

ANNONSE