Kopierede/fra hoften

Borgmestervalget i Großschirma, i den tyske delstat Sachsen, endte søndag med et valgskred for Rolf Weigand fra AfD, der vandt borgmesterposten i første valgrunde, med hele 59,4 procent af stemmerne.

Dermed har AfD fået sin tredje borgmester i Tyskland, efter at Hannes Loth i juli sidste år vandt borgmester valget i Raguhn-Jessnitz i delstaten Sachsen-Anhalt, og Tim Lochner gjorde det samme i Pirna i Sachsen i december.

Jordskredet er en fjer i hatten for partiet, som har været mål for landsdækkende protestdemonstrationer i næsten to måneder.

André Erler (Independent Citizens) og Gunther Zschommler (CDU) endte på anden og tredjeplads ved valget, med henholdsvis 22,3 procent og 18,2 procent af stemmerne, rapporterer Die Welt.

Rolf Weigand er en 39-årig ingeniør med en ph.d. i materiale teknologi, der har været AfD-medlem siden partiets stiftelse i 2013, og siger selv, at han er en jordnær type og langt fra en “ulv i fåretøj”.

ANNONSE

I et forsøg på at fremstille ham som en radikal, anfører Frankfurter Rundschau (FR) at han spreder konspirationsteorier, er imod kønsideologi, siger, at befolkningsændringer er reelle, og kalder menneskeskabte klimaforandringer fri fantasi, som grønne øko-socialister bruger til at fratage folk deres frihed og ejendom.

Der er kun to køn, siger Weigand, der mener, at gender fordummer børn, og er imod, at skolerne underviser i transseksualitet. På den anden side vil han have det tyske flag til at hænge ved indgangen til skolerne, skriver Frankfurt avis.

Sarah Buddeberg, der repræsenterer det yderste venstre-fløjsparti Die Linke i Sachsens delstats parlament, siger til FR, at Weigand og AfD lokalt fremmer den “racistiske konspirationsteori” om den store ændring i befolkningssammensætningen, hvilket også er en del af baggrunden for, at den tyske indenrigs sikkerhedstjeneste Verfassungsschutz overvåger dele af partiet.

Weigand har ret i, at han ikke er en ulv i fåreklæder, for han siger, hvad han mener helt åbent, slutter Frankfurter Rundschau.

Der er valg til et nyt delstatsparlament i Sachsen den 1. september, og trods fremstødet mod AfD i de seneste to måneder, er partiet stadig klart størst i meningsmålingerne i delstaten.

Tyskland: AfD har vunnet sitt første ordførervalg

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag