Nyt

Alexei Navalnyj vil, ifølge hans tilhængere, blive givet en offentlig begravelse i slutningen af ​​ugen. Dermed bliver begravelsen en mulighed for oppositionen til at vise deres følelser for Navalnyj, men også deres styrke, lige før det russiske præsidentvalg.

Regimet ønskede ikke en offentlig begravelse, vel vidende at det ville blive en mulighed for at vise modstand mod Putin. Moderen blev truet med, at hendes søn ville blive begravet i hemmelighed.

Navalnyjs mor fik i sidste uge tre timer til at acceptere en hemmelig begravelse, uden et offentligt farvel til den døde regimekritiker, ifølge Navalnyjs talsmand. Hvis ikke, siges efterforskerne at have truet med, at han ville blive begravet i den straffekoloni, hvor han sad fængslet, da han døde.

ANNONSE

I dagene efter Navalnyjs død sagde familien at de hverken måtte se ham, eller få liget udleveret. I weekenden skal Navalnyjs mor dog have fået udleveret liget af sin søn.

Putins talsmand Dmitry Peskov fik spørgsmål om anklagerne i mandags.

– Jeg kan ikke kommentere på nogen måde, fordi Kreml ikke har noget med dette at gøre, så Kreml kan ikke udøve pres. Dette er endnu en absurd påstand fra tilhængerne, sagde Peskov. (NTB)

ANNONSE