Nyt

Retorikken omkring krigen i Gaza er et studie værd. Ord som massakre og blodbad er løse. Det er ord, der indikerer bevidste bestialske handlinger. Medier kan frit fremsende sådanne beskyldninger, de er kun ansvarlige for de læsere, der kan vælge at forlade dem. Men når institutionerne hengiver sig til denne retorik, begynder det at ligne en pogrom.

Eftersom Israel har rigeligt med forsvars-evne, kunne mange israelske soldater stadig ha været i live, og den pågående krig ha været over 24 t efter at Hamas angreb Israel den 7. oktober, hvis det var sådan at Israel udførte massakre og blodbad, og ikke tog hensyn hverken til egne gidsler eller befolkningen i Gaza, der konsekvent bliver advaret, gentagne gange, inden bygninger og tunneller sprænges.

Tirsdag var det FN’s nøndhjælpschef Martin Griffiths, der brugte ordet “slagtning”.

En israelsk operation på jorden i byen Rafah kan føre til nedslagtning af mennesker i Gaza-striben, advarer FN’s nødhjælpschef Martin Griffiths.

– Det internationale samfund har advaret mod de farlige konsekvenser af en jord-invasion i Rafah. Israels regering kan ikke ignorere dette, siger Griffiths i en erklæring tirsdag. (NTB)

Der sker en devaluering af begreberne, og nu ser vi, at det smitter. Selv Vatikanet bruger ordet “blodbad”. Vatikanet, om nogen, burde vide, hvad et sådant udtryk brugt om jøder indebærer. Ikke mindst baseret på Vatikanets egen tavshed om historiens største blodbad. Pave Pius 12 forblev tavs om Holocaust, selvom han var en af ​​de bedst informerede i hele Europa.

ANNONSE

Vatikanet kritiserer kraftigt Israels krigsførelse i Gaza-striben og kalder det “et blodbad”. Det får den israelske ambassade til at reagere.

Vatikanstatens udenrigsminister Pietro Parolin understregede tidligere i ugen, at Israel har ret til at forsvare sig selv, men at de angreb, der hidtil har kostet over 28.000 palæstinensere livet, næsten halvdelen af ​​dem børn under 18 år og hvor bevæbne hamas-soldater i civil indgår heri, kan på ingen måde kaldes proportional.

– Jeg tror, ​​at vi alle er forargede over det, der sker, over dette blodbad, men vi skal have modet til at komme videre og ikke miste håbet, sagde han.

– Vi må finde andre måder at løse problemet med Gaza, problemet med Palæstina, tilføjede han.

I onsdags fulgte Vatikanets officielle avis L’Osservatore Romano op på kritikken i en ledende position.

– Retten til forsvar, Israels ret til at stille gerningsmændene til massakren i oktober for retten, kan ikke retfærdiggøre dette blodbad, skriver de.

Israels ambassade i Vatikanstaten reagerer stærkt på kritikken og beskyldningen om, at israelske styrker forårsager et blodbad i Gaza.

– Dette er en beklagelig udtalelse. At bedømme legitimiteten af ​​en krig uden at tage hensyn til alle relevante omstændigheder fører uundgåeligt til de forkerte konklusioner, lyder en udtalelse fra ambassaden. (NTB)

Hamas havde intet håb om at erobre Israel den 7. oktober. De vidste, at det var en selvmordsoperation, og at svaret ville være nådesløst. Det gjorde de helt bevidst. Hamas har bygget 50 miles af tunneler, men ingen tilflugtsrum til befolkningen. Ødelæggelserne Israel har forårsaget i den pågående krig, var kalkuleret inden de angreb den 7. oktober .

‘It’s Valentine’s day, and my love is still in captivity’: Hostage families file ICC suit against Hamas

 

 

Køb Jean Amérys bog!

 

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag