Kopierede/fra hoften

Sydafrika mener, at Israel bevidst og med vilje har skabt ulevelige forhold i Gaza, men spørgsmålet er, om “ulevelige forhold” kvalificeres som folkedrab. ANC-bestyrelsen har selv svin på skoven når det gælder behandlingen af ​​hvide bønder. Store ord kan give bagslag. Sydafrika mente, at intet angreb mod eget territorium kan retfærdiggøre en overtrædelse af folkedrabs-konventionen.

De allierede aldrig have besejret Nazi-tyskland hvis Sydafrikas synspunkt havde blev accepteret.

– Intet væbnet angreb på en stats territorium, hvor alvorligt det end er, kan retfærdiggøre eller forsvare en krænkelse af konventionen, sagde Sydafrikas justitsminister Ronald Lamola i sin åbningssag ved Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) torsdag.

Sydafrika hævdede endvidere, at Israel bevidst har skabt ulevelige forhold i Gaza-striben.

– Denne sag er vigtig for at stoppe det folkedrab, der i øjeblikket finder sted i Gaza-striben, sagde Lamola.

Sydafrika har klaget Israel ind for domstolen, som er FN’s højeste retsinstans, med anklager om folkedrab mod palæstinensere i Gaza-striben.

I sit indledende argument sagde Adila Hassim, talsmand for Sydafrikas højesteret, at landet mener, at Israel har overtrådt artikel 2 i folkedrabs-konventionen, en traktat underskrevet i 1948 i kølvandet på Holocaust . (NTB)

ANNONSE

– Handlingerne i Gaza viser et systematisk adfærdsmønster, som folkedrab kan udledes af, sagde Hassim i retten.

Netanyahu var ikke imponeret over, hvad Sydafrika havde gang i.

– Vi bekæmper terrorister, og vi bekæmper løgne, siger premierministeren torsdag, efter starten af ​​retsmøderne i Den Internationale Domstol (ICJ).

– I dag så vi en verden vendt på hovedet. Israel er anklaget for folkedrab, når landet kæmper mod folkedrab.

Netanyahu henviser også til forbrydelser begået af bevæbnede palæstinensere, der kom ind i Israel den 7. oktober.

– De slagtede, de voldtog, de brændte, de lemlæstede og halshuggede. (NTB)

I morgen vil Israel svare på klagen. Først skal retten tage stilling til, om der skal udstedes et påbud om at standse fjendtlighederne. Alene det kan tage måneder.

Israel bemærker, at der aldrig stilles krav til Hamas. Hvis de lagde deres våben ned, ville der være en øjeblikkelig våbenhvile.

 

 

Køb billetter til læsermødet med Mikael Jalving her!

</a >

 

ANNONSE