Tavle

Biden går efter israelske bosættere. Det er en symbolsk handling. I øjeblikket gælder det for fire, der ikke må bruge det amerikanske finanssystem og nægtes adgang til USA, men det kan forlænges.
Kongressen har besluttet at nægte Hamas adgang. Biden tager bosættere. Han har så mange kritikere inden for sit eget parti, at han er nødt til at give dem noget.

I en præsidentiel ordre rettet mod israelske bosættere, der angriber palæstinensere på Vestbredden, sanktionerer Joe Biden fire israelske bosættere.

Ifølge ordren har de fire bosættere været involveret i voldshandlinger, trusler og forsøg på at ødelægge eller beslaglægge palæstinensisk ejendom. Sanktionerne har til formål at blokere dem fra at bruge det amerikanske finansielle system og forhindre amerikanske borgere i at handle med dem.

Desuden er alle deres amerikanske aktiver frosset.

– Dagens tiltag har til formål at fremme fred og sikkerhed for både israelere og palæstinensere, siger Biden.

De fire personer har samtidigt forbud mod at komme ind i USA.

Foranstaltningen kommer efter, at Biden og andre højtstående amerikanske embedsmænd gentagne gange har advaret om, at Israel skal gøre mere for at stoppe israelske bosætteres vold mod palæstinensere på den besatte Vestbred.

Men de to ministre i regeringen, der er tættest på bosætterne, protesterer.

Israels finansminister Betzalel Smotrich går imod Bidens ordre.

Kampagnen med “bosættervold” er en antisemitisk løgn, der spredes af Israels fjender for at udtære de banebrydende bosættere og bosættelsesbranchen, siger han i en erklæring. (NTB-Reuters-AP)

Det samlede antal terrorhændelser begået af palæstinensiske arabere mod jøder i Judæa og Samaria i 2023 er 5.673, hvoraf 1.641 blev klassificeret som alvorlige angreb såsom skudangreb, knivstikkeri, rammeangreb, kaste med sprængstoffer med mere.

The total number of terrorist incidents committed by Palestinian Arabs against Jews in Judea and Samaria in 2023 is 5,673, of which 1,641 were classified as serious attacks such as shooting attacks, stabbings, ramming attacks, throwing explosives, and more.     https://www.israelnationalnews.com/news/382650

Siden den 7. oktober er over 370 palæstinensere blevet dræbt af israelske soldater og bosættere. Hamas er interesseret i at starte et oprør på Vestbredden, der kan lette presset på Gaza.

ANNONSE