Tavle

Så er det torsdag klokken 9, jeg skal i retten i Aalborg for at have postet fire Muhammed-memes af journalist Asger Juhl på Facebook.

Jeg nægter mig skyldig. Men det, jeg har lært om det danske uretssystem i årenes løb, er, at det i langt højere grad er et roulettespil, hvor uskyldige kan blive dømt og skyldige gå fri, end man forestiller sig, når man ikke har prøvet kræfter med uretssystemet.

Ikke mindst har jeg lært, at uretssystemet er et politisk instrument, som myndighederne bruger til at forfølge danske dissidenter og på mange måder besværliggøre deres liv herunder økonomisk og socialt. I Danmark har vi ulighed for loven.

Jeg håber på en frifindelse. Men jeg er ikke særlig fortrøstningsfuld, da en frifindelse ikke kun vil være ensbetydende med, at jeg bliver frikendt for det, jeg er anklaget for. Grundet ransagninger på to adresser tilhørende mig og mine familiemedlemmer og en omfattende og langvarig beslaglæggelse af mine og mine familiemedlemmers elektroniske enheder vil en frifindelse udløse et erstatningskrav fra op til fire personer, og jeg forestiller mig, at de danske myndigheder ikke har lyst til at give mig (os) den fjer i hatten. Så mon ikke domstolen finder et eller andet, som man kan dømme mig for og dermed legitimere ransagninger og beslaglæggelser. Jeg tror og frygter det.

ANNONSE

Hvad er der at sige? Det går, som det går, og jeg vurderer min mulighed for at påvirke resultatet som minimal. Men jeg giver det selvfølgelig et skud. Der er ingen grund til at forære anklagemyndigheden, som jeg har den allerstørste foragt overfor, noget.

Medieomtalen af sagen har været minimal, selvom en eventuel domfældelse kommer til at danne præcedens for brugen af memes fremover. Men Frihedsbrevets journalist Emil Findalen har skrevet en fin artikel om sagen (den er desværre skjult bag betalingsmuren).

Hvis du har lyst, er du hjerteligt velkommen i retten i Aalborg på Badehusvej i Vestbyen. Jeg giver en øl til eventuelt fremmødte, når det hele er overstået.

Se også
Frihedsbrevet: Dansk Folkepartis kampagnechef Asger Juhl hiver provokunstner i retten på grund af Muhammedtegning-memes

ANNONSE