Nyt

Jeg har netop talt med Uwe Max Jensen, der onsdag fik sit hjem ransaget af politiet. Fire betjente mødte op med en ransagelseskendelse på boligen nordenfjords, og tog hans computer, telefon, samlevers computer og telefon, afdøde tantes computer og sønnens spillekonsol. Da betjentene ikke var tilfredse med fundene, ransagede de efterfølgende hans 26-årige datters lejlighed kort derfra. En låsesmed hjalp dem ind. Han er sigtet efter straffelovens § 264 d., der i den milde ende kan give ‘bøde eller fængsel indtil 6 måneder’. Samme paragraf som nærværende blogger, Snaphanen, Jaleh Tavakoli mfl. er tiltalt efter.

Konkret drejer det sig om deling af et meme på Facebook med journalist Asger Juhl og en Muhammedtegning. Asger Juhl er redaktør for Den Uafhængige, der sidste år tog en video af en live-udsendelse offline, fordi den inkluderede en tegning af muslimernes profet. Såvidt jeg husker det, så var det en ironisk henvisning til sagen.

“Vi tog ikke videoen ned, fordi vi mener, at det ikke er relevant at vise Muhammed. Vi tog videoen ned, fordi vi ikke tør.” (Chefredaktør Asger Juhl, Den Uafhængige, 15. oktober 2021)

Uwe Max Jensen, der blot har fået et visitkort fra Nordjylland Politis afdeling for ‘Personfarlig kriminalitet’, nægter sig skyldig. Han har i forvejen flere verserende sager. Fornyligt blev han frikendt for blufærdighedskrænkelse.

ANNONSE

 

 

ANNONSE

Mest læst