Nyt

I Canada har en føderal dommer afgjort, at regeringens brug af nødlove til at dæmpe canadiske lastbilchaufførers protester mod vaccine-mandater og andre pandemiske restriktioner i februar 2022 var urimelig og forfatningsstridig.

Protesterne, der begyndte i januar 2022 og blev undertrykt af Justin Trudeaus regering den følgende måned, fandt sted mange steder, men frem for alt nær Parliament Hill i Ottawa, hvor flere hundrede lastbiler og tusindvis af demonstranter blokerede trafikken og vendte gaderne i centrum af Canadas hovedstad til en protest-arena.

Med indførelsen af ​​nødlovene den 21. februar 2022 kunne regeringen forbyde folk at være i Ottawas centrum og tilkalde uropoliti for at fjerne dem, der var ulydige, tvinge bugserings virksomheder til at bugsere de parkerede lastbiler og fryse demonstranters bankkonti. . Ledere i protesterne blev også arresteret og retsforfulgt.

ANNONSE

Associated Press (AP) rapporterer, at undtagelses-lovene blev fundet forfatningsstridige tirsdag. Der var ingen undtagelsestilstand, fastslår dommeren.

I afgørelsen, der blev frigivet tirsdag, sagde forbundsdomstol Richard Mosley, at påkaldelsen af ​​nødsituationsloven førte til krænkelse af forfatningsmæssige rettigheder.

“Jeg konkluderer, at der ikke var nogen national nødsituation, der retfærdiggjorde påberåbelsen af ​​nødsituationsloven, og beslutningen om at gøre det var derfor urimelig,” skrev Mosley.

Canadas vicepremierminister Chrystia Freeland, som meddelte, at regeringen vil appellere kendelsen, argumenterede for, at nødlovene var berettigede, fordi protesterne angiveligt udgjorde “en alvorlig trussel mod den offentlige sikkerhed, den nationale sikkerhed og Canadas økonomiske sikkerhed.”

I et stykke tid under protesterne blokerede lastbilchaufførerne grænseovergangen mellem Windsor i Ontario og Detroit i Michigan, hvor 25 procent af godset, der transporteres mellem Canada og USA, passerer.

Den uafhængige avis Public afslører onsdag, at den canadiske regering brugte opdigtede efterretninger ulovligt til at skildre vognmænd som voldelige ekstremister. Justin Trudeau hævdede, at de viftede med hagekors og konfødererede flag, som vognmændene selv sagde ikke repræsenterede dem, men snarere var plantet for at smøre dem.

Canada brugte sit internationale efterretningssamarbejde til at sprede desinformationen, skriver journalisterne Alex Gutentag og John Morrison:

Nu afslører en måneder lang offentlig undersøgelse, at den canadiske regering brugte desinformation til at slå ned på “Freedom Convoy”-protesten, ledet af vognmænd, der krævede en ende på Covid-19-vaccinemandater, i februar 2022. The Royal Canadian Mounted Police (RCMP), Canadas nationale politistyrke, promoverede derefter denne falske information til andre engelsktalende “Five Eyes”-lande.

Afsløringen slutter sig til et mønster, hvor samarbejdende vestlige efterretningstjenester misbruger deres magt til at forfølge magtens politiske fjender, slutter Public.

 

Køb “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden