Nyt

Donald Trump planlægger at erklære krig mod woke kulturen, hvis han vinder Det Hvide Hus tilbage ved næste års præsidentvalg. Kritikere mener, at Trump på denne måde fører USA på vejen mod diktatur.

Trump vil give føderale myndigheder større magt til at påvirke, hvad der foregår inden for uddannelse, sundhedspleje og politiet, skriver Keiran Southern, der dækker den amerikanske vestkyst for The Times fra Los Angeles.

Konservative amerikanere har længe protesteret mod udviklingen i skolerne, hvor elever indoktrineres i kritisk raceteori, LGBTQ-galskab og andre woke ideer. Trump satser hårdt på at nå denne gruppe af vælgere.

ANNONSE

Derudover har Trump planer om at indføre et anti-woke universitet, American Academy. Dette vil være et online universitet, der vil tilbyde næsten gratis videregående uddannelse til alle amerikanere. Det er i øjeblikket kun på planlægningsstadiet, så det er uvist, hvordan Trump vil klare dette i praksis.

Ifølge Southern har Trump også sagt, at han ønsker at bruge FBI og Justitsministeriet mod sine politiske fjender, ligesom Demokraterne har brugt lovgivningen mod Trump lige siden Rusland Colllusion-svindelen.

Han har planer om at straffe læger og hospitaler, der tilbyder genital kirurgi til børn. Dette og andre foreslåede tiltag får Robert Kagen, en påstået konservativ kommentator, til at reagere kraftigt i Washington Post. Det er ikke svært at genkende sproget.

Et Trump-diktatur er i stigende grad uundgåeligt. Vi burde holde op med at lade som om.

Lad os stoppe ønsketænkningen og se den barske virkelighed i øjnene: USA er på en klar vej mod diktatur, og vejen bliver kortere for hver dag.

Kritikere af Biden-regimet vil formentlig mene, at dette er projektion. Trump har selv gentagne gange hævdet, at det er Biden-styret og hans allierede, der truer demokratiet. Under en tale ved et weekendmøde i Cedar Rapids, Iowa, sagde Trump, at Biden bruger regeringen som et våben mod sine politiske modstandere og opfører sig som en politisk tyran i den tredje verden.

Det er Biden, der har behandlet sine politiske modstandere som indenlandske terrorister. Det er woke pøbelen, der har behandlet forældre på samme måde, hvis de ikke kan lide, at deres døtre bliver voldtaget i skolen af ​​drenge i nederdele, som har adgang til pigernes omklædningsrum.

Foreldre protesterer mot at barna lærer kritisk raseteori, politiet griper inn

Ammar Moussa, talsmand for Biden-kampagnen, gentager de samme anklager om Trump.

– Donald Trumps USA i 2025 er et USA, hvor regeringen er hans personlige våben til at låse sine politiske fjender inde. Du behøver ikke tage vores ord for det – Trump har selv indrømmet det.

Vælgerne ser ikke ud til at bekymre sig meget om den hårde retorik, og Trump er stadig godt positioneret til at vinde valget i november 2025.

Trump angriber soft-on-crime-politikken i det amerikanske retsvæsen. Han kræver, at såkaldte “fristedsbyer” samarbejder med FBI, så kriminelle illegale migranter kan udvises. Derudover siger han, at alle enheder inden for politi- og retssystemet, der modtager føderal økonomisk støtte, skal indføre en hårdere kriminalpolitik med strengere straffe.

Dette er i strid med den klassiske republikanske politik, som historisk har talt for mindre magt til den føderale stat. Men Trump har aldrig været en klassisk repræsentant for GOP. Kun dem, der modtager føderale midler, skal også overholde disse krav. Hvis staterne selv vil bestemme, skal de bare sige nej til føderale fonde. Men som sædvanligt vil de have både i pose og sæk.

Desuden havde demokraterne en helt anden holdning, da abortloven Roe vs. Wade blev afvist af U.S. Højesteret, netop med den begrundelse, at sundhedsvæsenet var noget, staterne selv skulle klare.

I kampen for fri abort gjaldt sloganet “Min krop, mit valg”. I hysteriet under pandemien var holdningen præcis den modsatte, og de, der ikke lod myndighederne bestemme over deres kroppe, blev straffet.

Som altid i politik er dobbeltmoralen grel.

Forudbestil “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone her!”

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag