Nyt

Nogle amerikanske og britiske medier giver næring til antisemitisme med påståede løgne om en massegrav i Gaza, siger en ekspert til Fox News.

I flere konflikter med Israel har Hamas også brugt Gaza-krigen som dække for at torturere og dræbe palæstinensere. Mere om det i slutningen af artiklen.

En talsmand for den israelske regering afviste fredag blankt Hamas’ påstand om, at den jødiske stat var ansvarlig for en massegrav, der blev fundet på et hospitals område i Gazastriben. Avi Hyman talte med Fox News Digital og sagde:

– Hamas’ ærekrænkelser kender ingen grænser. Det er trist at se, hvor mange nyhedskanaler, der stadig er hurtige til at kopiere og indsætte Hamas’ løgne som clickbait.

– IDF vil fortsætte med at angribe Hamas, og samtidig undgå civile tab, med en præcision, der sandsynligvis aldrig før er set i krigshistorien.
Mellemøsten eksperten Tom Gross sagde til Fox, at Hamas har en lang historie med at fabrikere sandheden, som gør selv al-Qaeda og ISIS til skamme. Alligevel gentager de såkaldt ansvarlige medier – især CNN i dette tilfælde – Hamas’ løgne næsten uden at stille spørgsmål.

Alle norske medier har også gentaget Hamas’ påstande uden at stille spørgsmål, med statskanalen i spidsen:

– FN slår alarm over formodede massegrave på hospital i Gaza: – Antyder alvorlige overtrædelser af folkeretten

Gross siger til Fox, at CNN var for ivrig efter at give troværdighed til Hamas’ seneste “blodhævn” mod den jødiske stat.”Når historikere undersøger, hvorfor antisemitismen er steget så kraftigt i USA, vil de måske undersøge den rolle, som nogle medier har spillet i at opmuntre den.

NRK skriver videre:

– Det Hamas-styrede civilforsvar i Gaza sagde tirsdag, at palæstinensiske sundhedsarbejdere har afdækket næsten 340 lig af mennesker, som angiveligt er blevet dræbt og begravet af israelske styrker på Nasser-hospitalet i Khan Younis.
Den israelske hærs talsmand, major Nadav Shoshani, skrev på X:

– Der er misinformation i omløb om en massegrav, der blev opdaget ved Nasser-hospitalet i Khan Yunis. Den pågældende grav blev gravet af Gazas indbyggere for et par måneder siden.

– Dette bekræftes af dokumentation på sociale medier, som er uploadet af Gazas beboere på tidspunktet for begravelsen, som vist i videoen nedenfor. Ethvert forsøg på at beskylde Israel for at begrave civile i massegrave er kategorisk forkert, og blot et eksempel på en desinformations kampagne, der har til formål at delegitimere Israel.
Shoshani svarede på et tweet fra Nour Naim i januar, som sagde, at 30 martyrer var blevet begravet i en ny massegrav inde i Nasser Medical Complex i Khan Younis.

https://www.nbcnews.com/video/palestinians-dig-mass-grave-inside-nasser-hospital-complex-203107397878

Fremtrædende amerikanske statistikere har hævdet, at Hamas har fabrikeret dødstallet i Gazastriben, for at få støtte blandt vestlige lande, til at afslutte Israels fremstød for at udrydde det jihadistiske terrornetværk, rapporterer Fox:

– Hamas skelner ikke mellem terrorister og civile i sine krige mod Israel, har militære og statistiske eksperter længe hævdet.
Omri Ceren, national sikkerhedsrådgiver for senator Ted Cruz, skrev på X, at dette er endnu en historie, som Hamas har fundet på, og CNN forstærker løgnen.

Hamas bruger Gaza-krigen som dække for at torturere og dræbe palæstinensere

Det er ingen hemmelighed, at Hamas har en lang historie med at opdigte sandheden, og terrorgruppen bruger også Gaza-krigen som dække, for at torturere og dræbe palæstinensere.

New York Times skrev i 2015:

Hamas Is Accused of Using Gaza War as Cover to Torture and Kill Palestinians.

– En rapport fra Amnesty International viser, at den militante gruppe Hamas, brugte sidste års krig med Israel i Gazastriben, til at udføre udenretslige drab på mindst 23 palæstinensere, der var anklaget for at samarbejde med Israel, og til at torturere dusinvis af andre, herunder politiske rivaler.

I 2009 udgav Human Rights Watch en rapport, der afslørede Hamas’ politiske vold i Gaza. Året før havde Israel gået til modangreb på Hamas for at beskytte landet mod alle raketangrebene.

I denne video fra 2009 forklarer HRW’s Fred Abrahams, hvordan Hamas fortsatte med ulovligt at arrestere, torturere og dræbe sine egne folk, selv efter at kampene var stoppet.

“De metoder, de brugte, var brutale, og vi har ingen grund til at tro, at de har ændret sig i årenes løb.

Under Cover of War: Hamas Political Violence in Gaza.

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

ANNONSE