Kunstbilde

George Kadish (1910-1997).
Sølvgelatinkopi i United States Holocaust Memorial Museum, Washington DC,

George Kadish ble født som Zvi Kadushin i Raseiniai, Litauen, og virket som blant annet matematikk-lærer ved en jødisk skole i Kaunas. Han var også en avansert amatørfotograf, og konstruerte ofte sine egne kameraer, som kunne brukes til ubemerket fotografering. Hans fotografiske kunnskaper reddet ham unna deportasjoner til utryddelsesleirer. I ghettoen i Kaunas fikk han i oppdrag å fremkalle røntgen-filmer, noe som ga ham mulighet til også å fremkalle sine egne bilder, som han tok med fare for sitt eget liv. Etter frigjøringen tok han seg til USA via Tyskland.

Bildet viser et par utgåtte sko som sto igjen etter en deportasjon, sannsynligvis en gang i 1943. Han ga bildet titelen The body is gone.

ANNONSE

Læs også

Læs også