Kunstbilde

George Kadish/Zwi Kadushin (1910-1997)
Sølvgelatinkopi i US Holocaust Memorial Museum, Washington DC

George Kadish var utdannet som ingeniør. Han var også en dyktig amatørfotograf – og laget selv kameraer til å fotografere ubemerket med. Hans bakgrunn som ingeniør førte også til at han ble spart for deportasjon fra Kaunas-ghettoen.

Bildet ble tatt den 26. oktober 1943, i forbindelse med en deportasjon fra ghettoen. Barn og eldre ble sortert ut og sendt direkte til Auschwitz, resten ble overført konsentrasjonsleiren Koramei i Klooga i Estland, der de aller fleste bukket under. Denne leiren ble opprettet i 1943.

Noen av de avbildede er identifisert, Moishe Fishel, Chana, Jankel, Esther og Chaim Miszelski, og Eli, Sima og Boris Rochelson.. Noen av navnene lar seg spore i Yad Vashems database over ofre for Ha-Schoah.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også