Kunstbilde

Ukjent fotograf, sølvgelatinkopi, samling ikke oppgitt.

Skomakermester Herman Bild (1882-1942) kom fra Ukraina til Norge i 1905 sammen med sin ektefelle fra Litauen Thina f.Pihl (1881-1942).

Ekteparet fikk i alt ni barn, som alle er nevnt her, og slo seg i 1922 ned i Ås, rett sør for Oslo.

Hva som skjedde med sønnene Georg og Samuel er det ikke funnet noen opplysninger om, Benjamin, som var flymekaniker på Kjeller ble pågrepet den 1. mars, og senere sendt til Gross-Rosen, der han ble drept den 26. november 1941, samme dag som den største deportasjonen av jøder fra Norge fant sted.

Døtrene Cecilie, Anna og Rakel var gift med ikke-jøder og unngikk arrestasjon, men resten av familien, Herman, Thina, Leopold, Philip og Ida ble sendt med Donau. Herman, Thina og Ida ble sendt rett i gasskammeret, men Leopold og Philip overlevde en kort tid før de også gikk ut av tiden.

Identitetskort, stemplet J, er bevart for Herman, Thina og Ida.

Familien Bild er også nevnt i Yad Vashems database over ofrene for Ha-Schoah.

ANNONSE