Kunstbilde

Ukjent fotograf, sølvgelatinkopi i Nasjonalbiblioteket, Oslo.

Portrettmodellen er den senere forfatterinnen Cora Sandel (1880-1974), født som Sara Cecilie Margareta Gørvell Fabricius. Hun var elev ved Harriet Backers malerskole i Christiania 1899–1900. I 1906 reiste hun til Paris for videreutdannelse, og ble i Frankrike til 1921.

Hun debuterte som forfatter i 1926 med romanen Alberte og Jakob under pseudonymet Cora Sandel, den første delen av Alberte-trilogien, som senere ble fulgt av Alberte og friheten (1931) og Bare Alberte (1939).

Et lite utvalg av hennes malerier finner vi gjengitt på Digitalt Museum.

Portrettets bakgrunn er noe rotete, og det kan skyldes at den ikke ble retusjert bort, slik det var vanlig å gjøre på den tiden. Det synes opplagt at fotografen var ganske kompetent.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også