Kommentar

Ligesom det var tydeligt, at Biden-administrationens svaghed opmuntrede Putin til at gå til angreb i Ukraine, ser vi nu samme fænomen i Mellemøsten – bortset fra, at her har Bidens bagmænd bidraget til overfaldet på Israel med penge. Terrororganisationen Hamas er direkte styret af mullaherne i Teheran, som netop har fået 6 milliarder dollars fra Washington, selvom de aldrig har lagt skjul på, at de ønsker at udslette Israel og myrde landets indbyggere – og på trods af, at de amerikanske magthavere ved, at hver en dollar, de giver til de langskæggede barbarer, går til mere terror.
Det er umuligt i øjeblikket at få et overblik over krigens gang. Vi ved kun, at tusinder af raketter fra Gaza er blevet affyret mod de israelske byer, og at terrorister har gennembrudt hegnet, der omgiver Gaza, og er trængt ind i det sydlige Israel, hvor de har drevet klapjagt på civile mænd, kvinder og børn, som er blevet dræbt i hundredvis, og har bortført flere snese israelere og turister for at bruge dem som gidsler. Der har udspillet sig scener, der er så modbydelige, at TV-kanalerne kvier sig ved at vise dem.
Israel har nu ingen anden udvej end at prøve at eliminere Hamas. Man kan ikke forhandle med dem, og det nytter ikke at give dem indrømmelser, for angrebet på Israel er ikke motiveret af territorielle eller økonomiske krav, men af den rene antijødiske blodtørst. Det kommer til udtryk i terroristernes råb om, at ”Allah er større”, når de slæber deres ofre væk. Der er altså ikke noget, som Israel kan foretage sig, der vil berolige terroristerne, bortset fra at gå i krig og slå så hårdt til. Det har den israelske regering også lovet, at den vil.
Det vil næppe være muligt at knuse Hamas, uden at der kommer mange civile tab i Gaza, men det må terroristerne have indkalkuleret, før de udløste blodsudgydelserne. Og det er vigtigt at huske, for erfaringsmæssigt regner det ned over Israel med bebrejdelse for at have tilføjet fjenden civile tab, hver gang Hamas går til angreb.
Det er imidlertid ikke nok at knuse Hamas, Hezbollah i Libanon og andre iranskfinansierede terrororganisationer, så længe regimet i Teheran forbliver ved magten. Israel har mobiliseret hæren, og regeringen er utvivlsomt forberedt på det værst tænkelige.
Alle iagttagere – venner som fjender – gør klogt i at huske, at Israel er en atommagt, og at en stat, der trues af komplet udslettelse, vil bruge alle midler for at overleve.
ANNONSE