Kopierede/fra hoften

Under indtryk af Israels og USA’s kraftfulde forsvar mod dronerne og de ballistiske missiler fra Iran, er det forståeligt, at den egentlige historie bliver nedtonet eller glemt. Man imponeres af Israels effektive luftforsvar, som i samarbejde med USA, Storbritannien, Frankrig og Jordan har haft held til at eliminere 99 pct. af dronerne og missilerne – i mange tilfælde, før de nåede israelsk territorium. Der meldes kun om et offer – en syvårig muslimsk beduin-pige, der blev alvorligt såret i det sydlige Israel.

Men hvorfor fandt angrebet overhovedet sted? Det er det egentlige spørgsmål.
Da Joe Biden i fredags blev spurgt, hvad han ville sige til rygterne om et iransk angreb, svarede han med ét ord: ”Don’t” – lad være. Dagen efter gik det iranske præstestyre til angreb. Så stor respekt har verdens terrorister for den siddende amerikanske administration, og man forstår de langskæggede bøller i Teheran.
Som den republikanske senator Ted Cruz udlægger situationen:
”Iran har omringet Israel og har i månedsvis angrebet vores israelske allierede fra næsten enhver front. De har udløst angreb fra Syrien, Irak, Yemen, Vestbredden, det Hezbollah-kontrollerede Libanon og selvfølgelig fra den Hamas-kontrollerede Gaza-stribe. Og nu har de eskaleret ved at angribe direkte fra Irans territorium. Disse angreb er muliggjort og finansieret af politiske beslutninger truffet af Joe Biden …, som har tilladt rundt regnet $100 milliarder at tilflyde Iran siden 2021. Amerikanere og israelere er blevet gjort katastrofalt mere sårbare af denne politik.”
Som Donald Trump har pointeret gentagne gange, havde Iran ikke de økonomiske midler til at føre krig, mens han var præsident, fordi han håndhævede strenge sanktioner mod præstestyret. Samme opfattelse har general Anthony Tata, som siger, at Iran aldrig ville have angrebet, hvis Trump stadig var præsident. Tata var rådgiver for USA’s forsvarsministerium, mens Trump sad i Det Hvide Hus.
Tata tror også, at Israel nu vil slå igen mod Iran, uanset hvad den amerikanske regering måtte opfordre den israelske regering til.
Lederen af USA’s zionistiske organisation, Morton Klein, opfordrer Israel til at ødelægge Irans nukleare anlæg og USA til øjeblikkeligt at genindføre Trump-æraens sanktionspolitik.
Man afventer nu spændt, hvordan Israel vil reagere. Biden opfordrer den jødiske stat til at deeskalere. Spørgsmålet er, om det gør indtryk i Israel, som har været under konstant og uprovokeret angreb fra Iran og dets stedfortrædere gennem årtier. Meget tyder på, at Israel vil slå hårdt igen. Som reaktion på det iranske overfald siger premierminister Benjamin Netanyahu, at når en fjende skader Israel, vil Israel skade fjenden.
Som Fox News-kommentatoren, Mark Levin, understreger, har Israel kernevåben, og han lufter muligheden af, at de vil blive brugt, hvis staten trues af udslettelse.
Levin peger på en anden vigtig nyhed i forbindelse med de iranske luftangreb, nemlig at flere arabiske stater i praksis har stået på Israels side. Ud over Jordan – som Iran truer med at erobre – gælder det bl.a. de arabiske golfstater. Desuden, bemærker Levin, har man ikke hørt et pip fra lande som Egypten og Saudi-Arabien, som hader Iran og er ligeså opsatte på at besejre terroristerne som Israel er.
Hovedkonklusionen på de seneste dages tildragelser må blive, at eftergivenhed og forsøg på at indynde sig hos barbarer fører til krig. Den lektie troede man, at Vesten havde lært allerede i 1939.
ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag

Læs også

Ugens tabere: Biden og Irans mullaher

Vesten kan snart blive fortid

Biden er næsten kommet til fornuft

Sensationel udvikling i Mellemøsten – omsider er freden inden for rækkevidde

- Biden vil ikke støtte et israelsk angreb på Iran

USA's nye bombecirkus

Danmarks Radios afskedsspark

Skal jøder have lov at leve?

Kan de ikke læse?

Niall Ferguson: - Katastrofen i Mellemøsten er Bidens arbejde