Nyt

Den israelske regering siger, at over 12.000 militante er blevet dræbt, og at Hamas’ væbnede styrker er blevet halveret.

Målet med Israels krigsførelse i Gaza er et totalt nederlag for den islamistiske terrorgruppe Hamas.

Det vil fjerne denne gruppes evne til at udføre nye angreb mod Israel, af den type forfærdelige handlinger, der blev set den 7. oktober.

Langt over 1.100 mennesker blev dræbt her på israelsk side, de fleste af dem civile.

Derudover blev flere hundrede taget som gidsler af Hamas. Mange af gidslerne er siden blevet dræbt, nogle er blevet løsladt eller befriet, mens skæbnen for et stort antal stadig er usikker.

Fra israelsk side hedder det nu, at man nærmer sig målet om at knuse Hamas. Terrorgruppen skal have lidt meget betydelige tab, både hvad angår mennesker, militært udstyr og diverse krigsrelateret infrastruktur (såsom tunneller, bunkere, lagre mv.).

Det skriver NTB-Reuters om sagen.

– Vi taler om tre fjerdedele af Hamas’ bataljoner, der er blevet knust, med over 12.000 dræbte terrorister, siger talsmand Eylon Levy på vegne af den israelske regering.

Han fortsætter og forklarer, hvad det betyder for Hamas’ fortsatte evne til at kæmpe:

– Når man medregner antallet af terrorister, der er blevet såret eller dræbt, er mere end halvdelen af ​​Hamas’ kampstyrke sat ud af aktion, fortsætter han.

Israel har været udsat for stærk kritik for den krig, det fører, men har sagt, at det vil fortsætte, indtil målet er nået. Landet har simpelthen fået nok af at leve side om side med en terrororganisation, der bruger de fleste af sine ressourcer på at planlægge og udføre morderiske aktioner mod israelske borgere.

ANNONSE

Kampene fortsætter nu i og omkring byen Khan Younis i den sydlige del af landet, men der er også tilbageværende og kæmpende lommer af Hamas-terrorister andre steder i Gaza. De færreste tror, ​​at krigen snart vil være forbi.

Læs også:

Israel med fremgang i Gaza: Harde kamper i sør

 

Supportdokument:

Gode ​​bøger fra Document! Bestil i dag:

Køb “Europas mærkelige død” her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag