NytUønsket påklædning i Egypten, men på bussen i Østfold kommune er det greit.

 

Egypten vil fremme et forslag om at forbyde burka og niqab i det offentlige rom. Niqab er allerede forbudt for forelæsere ved universitetet i Kairo. Parlamentsmedlem Amna Nossier, som også er professor i retsvidenskab, sier at ansigtstildækning hverken er påkrevet i Koranen, ei heller er det noen islamsk tradition.

Dr. Nosseir, a former dean of Al-Azhar University and a member of Egypt’s Supreme Council for Islamic Affairs, said the niqab is a a Jewish tradition, not Muslim.

Amna Nossir
Niqab er en jødisk tradisjon sier Dr. Nosseir. 

Antallet kvinder som klæder sig i burka og nikab har øget dramatisk de sidste 10-20 år. I oktober i fjor blev det indskrænkning i Egypten med forbud på universitetet og ved valgurnerne hvor kvinderne fik besked om at fjerne tilsløringen for at kunde blive identificeret.

ANNONSE

I Europa har det været stille en stund rundt burka-problematiken efter at migrationskaoset tok over det sidste året. Belgien og Frankrig har indført et totalt burkaforbud: Det samme er tilfælde i Barcelona i Spanien og enkelte byer i Nord-Italia. Sveits jobber for at få til en folkeafstemning om burkaforbud.

Albanien har fremmet forslag om hijabforbud i skolene. Estland har planer om at forbyde burka og niqab i det offentlig rom. Tyskland har flere geografiske områder hvor hijab ikke er tilladt for lærere.

hjemtur1

Ubehagelig at sidde ved siden af på flyet også.

Daily Mail  The Independent

ANNONSE


  • Per T

    Det er vel meget godt i tråd med hvordan andre “kolonister” opfører sig? Solvang i Californien er jo mere dansk end en Morten Korch film og har intet med hvordan danmark ser ud i dag.