Nyt

Uønsket påklædning i Egypten, men på bussen i Østfold kommune er det greit.

 

Egypten vil fremme et forslag om at forbyde burka og niqab i det offentlige rom. Niqab er allerede forbudt for forelæsere ved universitetet i Kairo. Parlamentsmedlem Amna Nossier, som også er professor i retsvidenskab, sier at ansigtstildækning hverken er påkrevet i Koranen, ei heller er det noen islamsk tradition.

Dr. Nosseir, a former dean of Al-Azhar University and a member of Egypt’s Supreme Council for Islamic Affairs, said the niqab is a a Jewish tradition, not Muslim.

Amna Nossir
Niqab er en jødisk tradisjon sier Dr. Nosseir. 

Antallet kvinder som klæder sig i burka og nikab har øget dramatisk de sidste 10-20 år. I oktober i fjor blev det indskrænkning i Egypten med forbud på universitetet og ved valgurnerne hvor kvinderne fik besked om at fjerne tilsløringen for at kunde blive identificeret.

I Europa har det været stille en stund rundt burka-problematiken efter at migrationskaoset tok over det sidste året. Belgien og Frankrig har indført et totalt burkaforbud: Det samme er tilfælde i Barcelona i Spanien og enkelte byer i Nord-Italia. Sveits jobber for at få til en folkeafstemning om burkaforbud.

ANNONSE

Albanien har fremmet forslag om hijabforbud i skolene. Estland har planer om at forbyde burka og niqab i det offentlig rom. Tyskland har flere geografiske områder hvor hijab ikke er tilladt for lærere.

hjemtur1

Ubehagelig at sidde ved siden af på flyet også.

Daily Mail  The Independent

ANNONSE

Ét svar til “Egypten vil kvitte sig med burka og niqab”

  1. Per T siger:

    Det er vel meget godt i tråd med hvordan andre “kolonister” opfører sig? Solvang i Californien er jo mere dansk end en Morten Korch film og har intet med hvordan danmark ser ud i dag.

Mest læst