Nyt

I Norge er det forbudt i undervisningssammenhæng at være iført ansigtsdækkende beklædningsgenstande, som niqab. KrFU ønsker nu at åbne for at lærere kan bruge sådanne beklædningsgenstande.

I august i fjor blev der indført et forbud mod ansigtsdækkende beklædningsgenstande i al undervisning. Alle partierne støttede lovændringen med undtagelse af SV, Rødt og MDG.

På KrFUs landsmøde lørdag vedtog ungdomspartiet at gå ind for at tillade ansigtsdækkende beklædningsgenstande i norsk undervisningssammenhæng, skriver Dagen.

– Vi må inkludere alle. I diskussionen om hvorvidt lærere skal have lov til at gå med religiøse symboler på jobbet, kan man kun tillade nogle bestemte religiøse beklædningsgenstande. Det er for dumt og uretfærdigt. Bare fordi noget er ukendt skal man så bare forbyde det, spørger fylkesstyremedlem Ingvild Halderaker Husby i Oslo KrFU.

Holland indførte i august et forbud af burka, niqab og andre ansigtsdækkende beklædningsgenstande i landet. Loven indebærer at det ikke er lovligt at dække til ansigtet på offentlige transportmidler, i offentlige bygninger og på skoler og sygehuse. Lignende forbud er indført i Frankrig, Tyskland, Belgien, Østrig og Danmark.

 

ANNONSE