Nyt

En 18-årig teenager og en 23-årig kvinde er med få ugers mellemrum fundet livløse i en lejlighed i en indvandrerghetto i Aarhus. De dør begge trods deres unge alder.

Politiet mener, at en 24-årig muslim har dræbt og forgiftet de to danske ofre. Gerningsstedet er i begge tilfælde den mellemøstlige mands lejlighed i Gellerupparken.

Den formodede gerningsmand har rødder i Irak. Den 24-årige kommer fra en islamisk familie, hvor moren og lillesøsteren er iklædt shariatørklæder. Familien er shiamuslimer.

Den 24-årige mand får et dansk statsborgerskab i sine sene teenageår. Efter få år rejser han flere gange til hjemlandet Irak og besøger blandet andet islamiske helligdomme.

Den formodede irakiske drabsmand både taler og skriver arabisk.

Den 18-årige etnisk danske kvinde, der formodes dræbt af den 24-årige muslim, udviser stærk tilknytning til islam.

På de sociale medier lovpriser det 18-årige drabsoffer den islamiske gud på arabisk: “Takket være Allah.”

Det unge drabsoffer lægger flere muslimske slogans og citater på sine sociale medier. Hun støtter også en omstridt islamisk organisation, der er grundlagt af en kriminel imam, der ved flere lejligheder har understreget, at utro kvinder skal stenes ihjel.

Den 18-årige kvinde, med det lange lyse hår, findes livløs 3. september 2023 og dør kort tid efter.

Den 23-årige kvinde, der dør 28. juli 2023, har en etnisk dansk mor og en udenlandsk far. Hun har desuden en lillebror.

Den 23-årige udviser ikke umiddelbar tilknytning til islam.

Begge drabsofre og den arabiske gerningsmand bliver af politiet beskrevet som værende en del af et misbrugsmiljø. Den betegnelse virker ikke vandtæt.

Der er tale om to unge danske kvinder og en indvandrermand, der synes at være en del af et udadvendt festmiljø i Aarhus. Miljøet bærer præg af at være funderet i den lave ende af middelklassen eller underklassen.

Her bruger man skældsord som hilsner, går på provinsdiskoteker, er betaget af rigdom på en til tider vulgær måde – og anvender botox og såkaldte fillers som en del af ens personlige udtryk. Sidstnævnte udtryksform ses også hos Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

ANNONSE

Der er uden tvivl stoffer og alkohol involveret. Men det er der eksempelvis også i overflod i det københavnske kultur- og mediemiljø. Dette miljø bliver ikke af den grund betegnet som værende et “misbrugsmiljø” af hverken politi eller medier.

Den 24-årige muslimske mand, som politiet har knyttet til drabet på de to danske kvinder, er foreløbigt varetægtsfængslet i fire uger.

***

Det er vigtigt at understrege, at manden er fængslet i sagen. Han er IKKE dømt.

ANNONSE