Kopierede/fra hoften

En undersøgelse fra Københavns Universitet (omtalt på facebook af Jens Olaf Pepke Pedersen) viser, at danskerne kun vil deltage i ”klimakampen”, hvis den ikke koster noget. Det har skabt bestyrtelse i visse kredse, og hvad mon grunden til den manglende kampvilje kan være?

For det første den overbevisning – som også deles af FN’s klimapanel – at Jordens undergang ikke ligger lige om hjørnet. Men hertil kommer det mere fundamentale, at et beskedent befolkningssegment ikke tror, at klimaændringer har ret meget med menneskelige aktiviteter at gøre – og at de ”grønne” afgifter kun er til for at opfede en hoben klimaspekulanter og give politikerne noget at rutte med.

Folk ville sikkert gerne give en skærv til bekæmpelse af skovtrolde, hvis de troede, at der var skovtrolde.

I mellemtiden har den fortrinlige website, Climate4you, udsendt sin klima-opdatering for juli 2023. Dens hovedkonklusioner er uændrede fra tidligere rapporter, nemlig at Jordens temperatur de seneste 40 år er steget med 0,152 grader pr. årti. Med en uændret stigningstakt vil Jorden i 2100 blive 1,2 grader varmere. Altså langt fra det kogende helvede, som klimasvindleren Al Gore råber op om, når han er til møde med Klaus Schwab i Davos. Havenes vandstand vil, hvis stigningen fortsætter som nu, være vokset med 8-16 cm.

ANNONSE

Climate4you’s allervigtigste konklusion fortjener at blive udbredt i en større kreds: Nemlig at ændringer i mængden af atmosfærisk CO2 FØLGER ændringer af den globale temperatur og ikke omvendt. Naturlige ændringer af CO2-mængden overstiger langt, hvad mennesket bidrager med, hvorfor alle de ”grønne” tiltag kun har perifer indvirkning på klimaet.

Man kan naturligvis sagtens gå ind for ”den grønne omstilling” af andre grunde, f.eks. at den er bedre for miljøet og luftkvaliteten, at der er penge at spare ved at opsætte solceller på taget, eller at man af sikkerhedspolitiske årsager står sig ved at gøre sig uafhængig af energi fra diverse slyngelstater.

Men alt dette har intet med klimaet at gøre.

climate4you.com
www.climate4you.com

ANNONSE

Mest læst

Det går skidt i Ukraine